Αρχίζει να ξεθωριάζει (;) η χρηματιστηριακή κρίση

Του Δημήτρη Παφίλα

«Ξεθωριάζει», προς το παρόν, η χρηματιστηριακή κρίση που ξεκίνησε απο την επίθεση του αμερικανικού Fund QCM εναντίον της Folli – Follie, καθώς η μετοχή της τελευταίας αντιδρά πάνω με άνοδο 1,2%, ενώ η μετοχή της Ιντραλοτ σημειώνει ράλι πάνω από 6,4%.

Ειδικότερα, με ράλι ανακούφισης, πάνω από 6% αντιδρά η μετοχή της Ιντραλοτ

στα 0,928 ευρώ, ύστερα απο τις χθεσινές ανυπόστατες φήμες που διακίνησαν κάποιοι, ότι το αμερικανικό fund QCM θα εκδώσει έκθεση κια για την Ιντραλοτ.

Η μετοχή της Ιντραλοτ μετά τις καταγγελίες της εταιρείας στην κεφαλαιαγορά κινείται με άνοδο 6,14% στα 0,934 ευρώ. Με άνοδο 0,68% αντιδρά και η μετοχή της μητρικής του Ομίλου Κόκκαλη, η Ιντρακομ, ενω η θυγατρική Ιντρακατ παραμένει αμετάβλητη στα 1,20 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewmoney. gr στην Ιντραλοτ από χθες έγιναν αγορές και από fund, αλλά και αγορές ιδίων μετοχών ή από στελέχη.

Eν τω μεταξύ δυσαρέσκεια υπάρχει μεταξύ των Ελλήνων θεσμικών για την στάση της διοίκησης της Folli – Follie, η οποία λείπει στο εξωτερικό, αλλά και για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία δεν αντέδρασε γρήγορα διακόπτοντας τις συναλλαγές την περασμένη Παρασκευή, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο σε κερδοσκόπους να κινηθούν κατά το δοκούν- όπως συνέβη με την περίπτωση των μετοχών του ομίλου Κόκκαλη.

Προσπάθεια ισορροπίας στη Folli Follie

Η μετοχή της Folli – Follie έχει διακινήσει πάνω απο 229 χιλ και πριν από λίγο κινούνταν στα 8,65 ευρώ με άνοδο 1,17%. Η μεταβλητότητα είναι υψηλή στην μετοχή, ωστόσο οι αγορές ιδίων μετοχών θα συνεχιστούν. Την ίδια ώρα και οι Κινέζοι της Fosun στηρίζουν τη μετοχή αγοράζοντας χθες 750.000 τίτλους με αποτέλεσμα να αυξήσει το μερίδιο της στο 15%.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να διοριστεί ο ανεξάρτητος ελεγκτής ο οποίος θα ελέγξει τις λογιστικές καταστάσεις του 2017 προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του αμερικανικού fund.

Ο Γενικός Δείκτης πριν από λίγο βρισκόταν στις 823 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,68%. Με κέρδη 3,30% η Εθνική Τράπεζα στα 0,313 ευρώ. Άνοδος 1,52% για την Eurobank στα 1,004 ευρώ. Με κέρδη 2,42% η μετοχή της Πειραιώς στα 3,306 ευρώ. Κέρδη πάνω από 2% Ο ΟΤΕ στα 11,59 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα