ΟΠΑΠ: Αύξηση 8,1% στα καθαρά κέρδη το 2015

Αύξηση της τάξης του 8,1% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2015, διαμορφούμενα στο επίπεδο των 210,7 εκατ. ευρώ ή 0,66 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα τα καθαρά έσοδα προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 1,6% στα 1.399,7 εκατ. ευρώ, από 1.377,7 εκατ. ευρώ το 2014, εμφανίζοντας θετικές επιδόσεις σε ετήσια βάση και παραμένοντας πιο ανθεκτικά σε σχέση με τις μικτές εισπράξεις από παιχνίδια.

Επιπρόσθετα βελτίωση σημείωσε το περιθώριο EBITDA

καθώς έφθασε πέρυσι το 26,9%, ενώ η ταμειακή θέση του Οργανισμού παρέμεινε ισχυρή, φθάνοντας στα 301,7 εκατ. ευρώ.

Για το 2015 ο Οργανισμός παρέχει συνολικό μέρισμα 0,4 ευρώ ανά μετοχή. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χρήσης 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Kamil Ziegler, ανέφερε: «Το 2015 ήταν για την ΟΠΑΠ μία ακόμη χρονιά με σημαντικά επιτεύγματα και επιτυχημένες επιδόσεις σε οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο, σηματοδοτήθηκε από διάφορα γεγονότα που επηρέασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας. Η παρατεταμένη τραπεζική αργία, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, που ισχύουν ακόμη, η αιφνιδιαστική θέσπιση ενός νέου κανονισμού με πρωτοφανείς περιορισμούς για τα VLTs και ο νόμος σχετικά με το ειδικό τέλος στα παίγνια της ΟΠΑΠ ήταν κρίσιμα ορόσημα, που επηρέασαν την Εταιρεία. Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η ΟΠΑΠ αντέδρασε έγκαιρα και ανέλαβε στοχευμένες και καλά οργανωμένες πρωτοβουλίες, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της και να αναζωογονηθούν υφιστάμενα παίγνιά της. Σε κανονιστικό και φορολογικό επίπεδο, οι περιορισμοί και η αβεβαιότητα παραμένουν. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα ορθολογικό και ισορροπημένο περιβάλλον, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων της εταιρείας και του δικτύου των πρακτόρων μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα