Ολλανδοτουρκικός «πόλεμος»

Απαγόρευσε η ολλανδική κυβέρνηση την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως θα μεταβεί στο Ρότερνταμ, παρά την απαγόρευση να απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην πόλη.

«Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του Τούρκου υπουργού.

Ο δήμαρχος το Ρότερνταμ, επικαλούμενος

λόγους ασφαλείας, είχε ανακοινώσει πως ο κ. Τσαβούσογλου δεν μπορεί να κάνει εκστρατεία στην ολλανδική πόλη προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη Τούρκων της Ολλανδίας εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου στην Τουρκία.

Ερντογάν: Είναι «απομεινάρια των Ναζί»
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε την Ολλανδία «απομεινάρια των Ναζί, φασίστες», μετά την ανάκληση της άδειας για να προσγειωθεί στη χώρα το αεροπλάνο του τούρκου υπουργού Εξωτερικών από την ολλανδική κυβέρνηση.

Οι αρχές του Ρότερνταμ ανακάλεσαν χθες την άδεια να παραστεί ο τούρκος ΥΠΕΞ σε συγκέντρωση υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν να επεκτείνει τις εξουσίες του, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα τον ερχόμενο μήνα. Και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν απαγορεύσει τη συμμετοχή τούρκων αξιωματούχων σε τέτοιες συγκεντρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα