Ολαντρέου ο Τσίπρας

Το παραμυθάκι που συνεχίζουν ορισμένοι στην Ελλάδα με το μέτωπο μνημονιακών – αντιμνημονιακών κομμάτων πρέπει επιτέλους να λάβει ένα τέλος. Και εξηγούμαστε. Το βαθύτερο πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο η δικομματική κυβέρνηση, αλλά η απουσία αντιπολίτευσης. Διότι το δίλημμα που θα τεθεί σύντομα είναι απλό. Έχουν μνημόνιο η Ισπανία; Η Γαλλία; Η Ιταλία;

Όχι, αλλά ακολουθούν

μνημονιακή πολιτική επίσης με περικοπές μισθών, συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς στην Ισπανία κλπ.

Και όπως δείχνουν τα πράγματα, η Γαλλία είναι η πιο επίφοβη να δεχθεί επίθεση στα ομόλογα και να βρεθεί ακόμη και εντός μνημονίου, με την ανίσχυρη κυβέρνηση Ολαντ.

Αντίθετα, με τις παραπάνω χώρες η Ελλάδα υπέστη ισοπέδωση ενώ Γαλλία, Ισπανία, έλαβαν παράταση σχετικά με την μείωση των ελλειμμάτων.

Η αντιπολίτευση λοιπόν πρέπει να αφήσει τις φανφάρες και να απαντήσει αν θα συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές, διότι ούτε το μνημόνιο μπορεί να φύγει σύντομα, ούτε οι μνημονιακές πολιτικές.

Η αντιπολίτευση πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση της αφού ο κ. Τσίπρας- ο οποίος υπεραμύνεται του Παπανδρέου – κινδυνεύει να γίνει Ολαντρέου. Ότι, ακριβώς λοιδωρούσε.

Υ. Γ Η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να αντιδράσει διότι είναι 200-300 άτομα. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, όμως ;

Και δεν μιλάμε για τους εναερίτες ή τους ανθρώπους που δουλεύουν στα ορυχεία.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα