ΟΗΕ: 133 νεκροί και 395 αγνοούμενοι στη Β. Κορέα λόγω πλημμύρων

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες και τις καταρρακτώδεις βροχές στη Βόρειο Κορέα, όπως ανακοίνωσαν τα κρατικά ΜΜΕ την Κυριακή, αλλά και ο ΟΗΕ.

Το κρατικό πρακτορείο KCNA δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ,

οι νεκροί ανέρχονται στους 133, οι αγνοούμενοι στους 395 ενώ οι εκτοπισμένοι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους ξεπερνούν τους 100.000. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου 107.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή γύρω από τον ποταμό Tumen, ο οποίος υπερχείλισε.

Δεκάδες χιλιάδες κτίρια στη βορειοανατολική περιοχή της Β. Κορέας έχουν καταστραφεί ενώ έχουν επηρεαστεί 16.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης. Σύμφωνα με το KCNA, καταστροφές έχουν υποστεί δημόσιες δομές, όπως οι δρόμοι, οι σιδηρόδρομοι, τα εργοστάσια ηλεκτρικού ρεύματος και άλλα δημόσια κτίρια.

Σύμφωνα με τα κρατικά MME, πρόκειται για την χειρότερη νεροποντή εδώ και δεκαετίες. Τα ΜΜΕ κάλεσαν τον στρατό και τους πολίτες να βοηθήσουν τα θύματα.

Η χώρα είναι επιρρεπής σε φυσικές καταστροφές, ειδικά σε πλημμύρες, καθώς η χώρα διαθέτει πολλά βουνά και πλαγιές που έχουν αποψιλωθεί για τη δημιουργία καυσίμων ή για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εδαφών.

Στην τελευταία ισχυρή βροχόπτωση, το 2012, περίπου 169 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ και την περίοδο 1994-1998 εκτιμάται ότι οι πλημμύρες ήταν η βασική αιτία πίσω από τον μεγάλο λιμό που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα