Οι βρετανικές τράπεζες δεν σπεύδουν να διασφαλίσουν τη λειτουργία τους στην ΕΕ μετά το brexit

Μόλις 20 τράπεζες έχουν υποβάλει αίτηση εγκαίρως, για άδεια λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να λάβουν έγκριση πριν η Βρετανία εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μίλησε με 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διερευνούν τις εναλλακτικές λύσεις, ώστε να διατηρήσουν το λεγόμενο διαβατήριο που τους παρέχει πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες

οικονομίες του κόσμου, δήλωσε ο Pentti Hakkarainen, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της. Οι περισσότερες από αυτές τις τράπεζες, δεν υπέβαλαν αιτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, μια προθεσμία που ο τραπεζικός έλεγχος ανέφερε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα έπρεπε να υποβάλουν δικαιολογητικά για να είναι βέβαιες ότι αυτά θα υποβληθούν σε επεξεργασία πριν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ τον επόμενο Μάρτιο.

"Είμαστε σε εγρήγορση, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις για τις τράπεζες που δεν έχουν προετοιμαστεί", δήλωσε ο Hakkarainen σε συνέντευξή του. «Αλλά δεν πρέπει εμείς να κάνουμε τη δική τους δουλειά, για λογαριασμό τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα