Οι Τρίπλες και Τριπλέτες της Στέγης!

Η Στέγη έκανε την επιλογή να πάει εκείνη στα γηπεδα και τα γηπεδάκια της γειτονιάς. Πιο συγκεκριμένα, στα γήπεδα μπάσκετ και τα κλειστά γυμναστήρια δήμων και σχολείων της Αθήνας και της περιφέρειας. Και τι κάνει στα «κλειστά» που πηγαίνει; Μια πρόταση – μια πρόταση για μια παράσταση της χορογράφου Μέντης Μέγα. Η τελευταία, όπως διαβάζομε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα, «μυεί τους

εφήβους, με τρόπο πρωτότυπο και ανατρεπτικό, στα μεγάλα ερωτήματα της τέχνης, φέρνοντάς την «αντιμέτωπη» με το συναρπαστικό κόσμο του αθλητισμού».

Το Τρίπλες και Τριπλέτες – ο τίτλος της παράστασης- «αξιοποιεί τη συνθήκη των δημοφιλών reality shows επιβίωσης και επίδειξης ταλέντων, για να την ανατρέψει ολοκληρωτικά και πολύ χιουμοριστικά.

Ξεχάστε τους νικητές και τους ηττημένους, τον οπαδισμό και την εμπορευματοποίηση της δεξιότητας, τα στερεότυπα ομορφιάς και σωματικής ευεξίας. Στην τέχνη, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Εδώ, αντί για τα καλάθια, άλλα πράγματα μετρούν. Ή, όπως έλεγε ένα γκράφιτι, "η ποίηση είναι ένα extreme σπορ"».


Συντελεστές
Χορογραφία & Δραματουργία: Μέντη Μέγα
Σύνθεση μουσικής (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές): Χρύσανθος Χριστοδούλου
Βοηθός χορογράφου: Αντώνης Στρούζας
Ενδυματολόγος & Επιμέλεια αντικειμένων: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Ερμηνεύουν οι: Νάντη Γώγουλου, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Αλίν Μπατανιάν, Αριάδνη Παπαπαναγιώτου, Χριστίνα Ράινχαρτ, Περικλής Σκορδίλης, Αντώνης Στρούζας, Στέλιος Χατζηκαλέας, Βιβή Χριστοδουλοπούλου

Η παράσταση απευθύνεται σε αθλητικούς συλλόγους και μπορεί να παρουσιαστεί στις εγκαταστάσεις τους κάθε Δευτέρα απόγευμα, ενώ μπορούν να την παρακολουθήσουν και σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας που διαθέτουν γήπεδα μπάσκετ ή/και κλειστά γυμναστήρια, κάθε Δευτέρα και Τρίτη πρωινές ώρες. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η διαθεσιμότητα της παράστασης: Νοέμβριος 2017 – Μάιος 2018

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα