Οι τράπεζες δε θα περιμένουν για να δουν τί θα καταφέρει η Μέι με το Brexit

Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες που έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στο Λονδίνο, θα ξεκινήσουν να μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας εκτός της Βρετανίας, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές.

Έχοντας χάσει την πίστη τους για ένα καθαρό σχέδιο προστασίας της Βρετανίας ως οικονομικού κέντρου του πλανήτη, τα στελέχη προετοιμάζονται για τα χειρότερα, πως δεν θα μπορούν –δηλαδή- να προωθούν τις υπηρεσίες τους στην υπόλοιπη ΕΕ από το City του Λονδίνου. Αντιμέτωποι με μία μεγάλης

διάρκειας κατάσταση, με πιθανές αναμονές όσον αφορά τις εγκρίσεις προτού οι εργαζόμενοι αρχίσουν να... μετακομίζουν, οι τράπεζες θέλουν να ξεκινήσουν γρήγορα έτσι ώστε να έχουν νέα ή εκτεταμένα γραφεία στην Ευρώπη πριν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Aν και η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τheresa May, ανέφερε πως θα παλέψει έτσι ώστε το City του Λονδίνου να κρατήσει τα σκήπτρα του, οι τραπεζίτες και οι δικηγόροι αναφέρουν πως αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη μάχη προσπαθώντας να κερδίσει ό,τι μπορεί από τους εταίρους.

Πριν από το δημοψήφισμα, ο CEO της JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, ανέφερε πως θα χρειαζόταν να μετακινήσει μέχρι και 4.000 εργαζόμενους στην υπόλοιπη ΕΕ μετά το Brexit. Η Morgan Stanley μπορεί να μεταθέσει μέχρι και 1000 εργαζόμενους εκτός της Βρετανίας, ενώ την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν και η Goldman Sachs και Citigroup. Τράπεζες όπως η HSBC Holdings και η Deutsche Bank έχουν επίσης αναφέρει πως μπορεί να χρειαστεί να κάνουν το ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα