Οι traders αφήνουν τα hedge funds κι επιστρέφουν στις τράπεζες

Αυτό το μήνα, η Barclays Plc προσέλαβε τον Κρις Λέοναρντ, ιδρυτή δύο hedge funds κατά τη δεκαετία που μεσολάβησε από την αποχώρησή του από την JPMorgan Chase & Co. Στα τέλη του περασμένου έτους, οι πρώην τραπεζίτες Ρομπέρτο Χούμγουεκ και Κρις Ριβέλι, και οι δύο της Brevan Howard Asset Management, άφησαν το hedge

fund του Λονδίνου για τις τράπεζες.

Οι εργοδότες λένε ότι αυτές οι κινήσεις και άλλες παρόμοιες δεν είναι μόνο η συνηθισμένη τριβή: οι τράπεζες στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο είναι ενδιαφέροντες εργοδότες και πάλι, μια δεκαετία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και ενδέχεται να εμπλακούν περισσότερο στο εμπόριο ακινήτων, εάν ο Πρόεδρος Trump απαλύνει τις ρυθμιστικές επιβαρύνσεις. Υπάρχει επίσης ένας άλλος παράγοντας: πολλά μακροοικονομικά κεφάλαια απλά δεν παράγουν, πλέον, χρήμα.

"Κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους ή το πρώτο τρίμηνο του 2018, θα βρείτε περισσότερους ανθρώπους που θα εγκαταλείψουν τα hedge funds για να μπουν στις τράπεζες για να αξιοποιήσουν χρήματα στα ακίνητα", δήλωσε ο Τζέισον Κένεντι, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kennedy στο Λονδίνο, για τράπεζες και hedge funds. "Οι τράπεζες θα γίνουν πιο ελκυστικές όσον αφορά τις θέσεις εργασίας και τις αμοιβές".

Keywords
Τυχαία Θέματα