Οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο μειώνονται, μετά από οκτώ χρόνια αυξήσεων

Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο σημείωσαν πτώση για πρώτη χρονιά από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, όπως ανακοίνωσε η Nationwide Building Society.

Η πτώση 0,6% σε ετήσια βάση στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου, ήταν η χειρότερη από το 2009. Ήταν η περιοχή με τη μεγαλύτερη μείωση στη χώρα για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία.

Η αβεβαιότητα γύρω από την απόφαση να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση έπληξε τη στέγαση του Λονδίνου, αν και η γενική έλλειψη στέγης

βοήθησε γενικά το προηγούμενο διάστημα τις τιμές να σημειώσουν αργές αυξήσεις. Τα μηνύματα της Τράπεζας της Αγγλίας ότι τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν τους επόμενους μήνες θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τα οφέλη από τις τιμές αργότερα εντός του έτους

"Το Λονδίνο έχει σημειώσει ιδιαίτερα αξιοσημείωτη επιβράδυνση", δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nationwide Robert Gardner. "Με δεδομένο ότι η οικονομία δεν εξασθενεί περαιτέρω, ο αντίκτυπος της μικρής αύξησης των επιτοκίων στα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να είναι ήπιος."

Τον Σεπτέμβριο, οι μέσες τιμές στη χώρα επιβραδύνθηκαν κι έπεσαν σε ετήσια αύξηση μόλις 2%, ενώ αυξήθηκαν κατά 0,2% από τον Αύγουστο. Ο ρυθμός των ετήσιων αυξήσεων των τιμών ήταν πάνω από 5% πριν από ένα χρόνο.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομική εμπιστοσύνη αρχίζει να επιστρέφει μετά από μια επιβράδυνση στο πρώτο εξάμηνο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανέβηκε μια μονάδα αυτό το μήνα, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Lloyds Bank σημείωσε αύξηση και “ξεκόλλησε” από το χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου χρόνου. Αυτό είναι καλό για τις καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες επιβραδύνθηκαν καθώς η πτώση της λίρας μετά το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit τροφοδοτεί τον πληθωρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα