Οι συναντήσεις του Πενς στις Βρυξέλλες

Συνεχίζονται σήμερα οι επαφές στην Ευρώπη του νέου Αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φτάνοντας στο Βέλγιο από το Μόναχο, όπου μίλησε στο πλαίσιο της 53ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια, ο Αμερικάνος Αντιπρόεδρος συναντήθηκε αρχικά με τον Βέλγο Πρωθυπουργό Σάρλ Μισέλ το βράδυ της Κυριακής και πριν λίγο έφτασε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τουσκ.

Η συνάντηση των δύο αναμένεται να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά και νωρίτερα ο

Μάικ Πενς συναντήθηκε με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μοργκερίνι, η οποία σχολίασε πως ήταν μια «εξαίρετη συνάντηση και μια πολύ καλή βάση για περαιτέρω συνεργασία».

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ντόναλντ Τουσκ, ο Μάικ Πενς θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα μιλήσει μαζί του επίσης, για περίπου 30 λεπτά.

Η παρουσία του Μάικ Πενς στις Βρυξέλλες, αποτελεί την πιο υψηλόβαθμη επίσκεψη Αμερικάνου πολιτικού από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου των ΗΠΑ. Πάντως όλες οι επαφές του Αντιπροέδρου διενεργούνται υπό την σκιά της συνεχούς υποστήριξης του Πρόεδρου Τραμπ στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα