Οι προτεραιότητες στο πλαίσιο της ανάπτυξης για το 2014-2019

Είναι γεγονός ότι οι ευρωεκλογές ήταν υποτιμημένες. Οχι όμως στη συνείδηση των λαών που πιστεύουν στην Ενωμένη Ευρώπη. Άλλοι εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει φωνή στην Ε.Ε. και ορισμένοι υποβαθμίζουν το έργο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σκόπιμα γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση σωστή στους πολίτες, από εκείνους που χαράζουν πολιτικές μακριά από την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος της απώλειας εμπιστοσύνης στα Όργανα της Ε.Ε. τα οποία όμως θυμόμαστε μόνον όταν πρόκειται για επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις.

Γιατί έχουμε υποχρέωση

ως ευρωβουλευτές απέναντι στους πολίτες που μας ψηφίζουν, να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Με διεκδικήσεις και στήριξη των δικαιωμάτων μας ως χώρα, ισότιμη των άλλων κρατών. Όπως κάνουν οι άλλες χώρες και οι βουλευτές τους στο Κοινοβούλιο. Μπορεί να έχουμε πλέον δύναμη ότι οι ευρωβουλευτές που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός εφ’ όσον υπάρχει «εθνική γραμμή» να κερδίσουμε μάχες και αγώνες.

Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και της Κυβέρνησης οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου να γίνουν με το σύστημα σταυρού προτίμησης.

Το θέμα, τώρα, είναι η επιλογή του κάθε πολίτη που κρατά στα χέρια του, με την ψήφο του το διακύδευμα και την κρισιμότητα και την που περνά ο τόπος ώστε να έχουμε μια δυνατή ευρωπαϊκή φωνή για τα προσεχή πέντε χρόνια.
Έχουμε υποχρέωση ως ευρωβουλευτές απέναντι στους πολίτες που μας ψηφίζουν, να τους εκπροσωπήσουμε επάξια. Με διεκδικήσεις και στήριξη των δικαιωμάτων μας ως χώρα, ισότιμη των άλλων κρατών. Όπως κάνουν οι άλλες χώρες και οι βουλευτές τους στο Κοινοβούλιο. Μπορεί να έχουμε δύναμη μόνο 21 ευρωβουλευτών που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαΐου, όμως ο αριθμός αυτός δεν είναι ικανός απούσης «εθνικής γραμμής» για να κερδίσουμε μάχες και αγώνες.

Ανεργία των νέων, ισότητα των φύλων, παιδεία, πολιτισμός, αθλητισμός, ισότιμη μεταχείριση και ποσόστωση γυναικών σε θεσμικούς ρόλους της ΕΕ, μεταναστευτικό και Erasmus + για τους νέους φοιτητές είναι ορισμένες από τις προτεραιότητες στο πλαίσιο της ανάπτυξης 2014-2019.

Blogger Μανώλης Μαυρομμάτης
Keywords
Τυχαία Θέματα