Οι ολυμπιακές επιδόσεις για το 5άστερο του ομίλου Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα

Της Στεφανίας Σούκη

Μεγαλύτερες επιδόσεις ακόμη και από την «ολυμπιακή» χρονιά του 2004 κατέγραψε το 2017 το NJV Athens Plaza, η πεντάστερη μονάδα του Συντάγματος, η οποία από την έναρξη λειτουργίας της, το 1980, μέχρι και σήμερα παραμένει στο ιδιοκτησιακό περιβάλλον του ομίλου Βαρδινογιάννη.

«To 2017 έφερε αύξηση στον τζίρο των δωματίων της τάξεως του 13,9%, μια σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων, αφού είναι ακόμα μεγαλύτερη και από την πιο επιτυχημένη

χρονιά του ξενοδοχείου, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 και που μεταφράζεται στην πληρότητα που άγγιξε το 74,53% έναντι του 69,27% του περασμένου έτους, 2016». Τα στοιχεία αναφέρθηκαν χθές στο πλαίσιο της παρουσίασης του ξενοδοχείου, το οποίο υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα σταδιακών ανακαινίσεων ύψους 5 εκατ. ευρώ, με πιο πρόσφατη την ολοκλήρωση, την περασμένη εβδομάδα, της ανακαίνισης της προεδρικής σουίτας των 160 τ.μ..

Τα υψηλά νούμερα του 2017 ήρθαν μετά από τις χαμηλές επιδόσεις του 2016, με πτώση του τζίρου κατά 6,9% στα 7,9 εκατ. ευρώ και ζημιές προ φόρων στα 331 χιλ. ευρώ, δεδομένου ότι το ξενοδοχείο υπέστη απώλειες τόσο λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος με τη λειτουργία των νέων ξενοδοχείων αλλά και της πτώσης στην πληρότητα, ειδικά στις αρχές του έτους, λόγω προσφυγικού.

Οσον αφορά το τρέχον έτος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου Αφροδίτη Αρβανίτη, ο στόχος για την πληρότητα είναι να ξεπεράσει σε ετήσια βάση το 75%. Οι βασικότερες αγορές για το ξενοδοχείο που είναι κάτω από την ομπρέλα των LVX Preferred Hotels είναι καταρχάς η ελληνική, με μερίδιο 23,8% και ακολουθούν ΗΠΑ, Κύπρος, Ισραήλ και Κίνα. «Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της χώρας, η διεύθυνση προχώρησε σε ανακαινίσεις που έγιναν στα δωμάτια, στις σουίτες, στο lobby, στο εστιατόριο, στο Café Plaza κ.τ.λ. εχοντας ολοκληρώσει μέχρι σήμερα επενδύσεις κοντά στα 3 εκατ. ευρώ», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Η αύξηση των μεγεθών του προηγούμενου έτους ήρθε «με προσεκτικό σχεδιασμό και άνοιγμα σε νέες αγορές όπως το Ισραήλ, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, την Σαουδική Αραβία, το Ιράν, τον Λίβανο, την Ρωσία αλλά και με την επέκταση των σχέσεων συνεργασίας με την Κύπρο, την Ρωσία, την Αμερική, την Ισπανία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο». Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθές, το 25% των πελατών του είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες.

Κατά την διάρκεια του 2017 πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακαίνιση του Lobby του ξενοδοχείου, που διαθέτει 162 δωμάτια και 18 σουίτες, ενώ η δύο ορόφων προεδρική σουίτα προσφέρει μοναδική θέα της Αθήνας και της Ακρόπολης. Το 2017, το ξενοδοχείο πέτυχε αύξηση πληρότητας κατά 4% από το 2016, αύξησε τη μέση τιμή κατά 12%, ενώ στόχος για το 2018 είναι +3% στη μέση τιμή, +2% στην πληρότητα και +4% στα έσοδα.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην περιοχή πλατείας Συντάγματος, η κ. Αρβανίτη σχολίασε θετικά το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στην ελληνική πρωτεύουσα, σε μία συγκυρία κατά την οποία η Αθήνα αυξάνει συνεχώς του επισκέπτες της.

Η εναρκτήρια λειτουργία του NJV Athens Plaza έγινε το 1980 με την ονομασία “Le NJV Meridien”, αφού υπήρξε η συνεργασία με την γαλλική ξενοδοχειακή εταιρεία Meridien. Αργότερα, το 1998, έγινε συμφωνία με την Grecotel και μετονομάστηκε Grecotel NJV Athens Plaza, ενώ το 2009 η εταιρεία Grecotel απεσύρθη και από τότε μέχρι και σήμερα το ξενοδοχείο ονομάζεται NJV Athens Plaza. Από την έναρξη λειτουργίας του, το 1980, μέχρι και σήμερα παραμένει ιδιοκτησιακά στον όμιλο Βαρδινογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα