Οι μεταρρυθμίσεις στο απόγειο τους: Συντάξεις και απαλλαγή ημετέρων

Για τους ξένους επενδυτές είμαστε σίγουροι ότι, γελούν πίσω απο την πλάτη μας, κάθε φορά που προσπαθούμε να τους πείσουμε για τις αλλαγές στην Ελλάδα.

Αλλά δεν γνωρίζουμε ειλικρινά αν γελούν και οι ξένοι πολιτικοί, οι γραφειοκράτες ακόμη κι αυτοί οι υπάλληλοι της Τροϊκα.

Το πολυνομοσχέδιο με το οποίο υποτίθεται θα εκπληρώσουμε τα προαπαιτούμενα για την δόση περιελάμβανε “μεταρρυθμίσεις” και είχε ορισμένες διευθετήσεις :

- Σύνταξη στα 50 χρόνια για τους σχολικούς φύλακες, πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών

απο τους ΟΤΑ μέσω του προϋπολογισμού.

- Απαλλαγή απο τα πρόστιμα αγροτικών συνεταιρισμών για μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων και καταβολή ΦΠΑ καθώς και εξασφάλιση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για τους εργαζόμενους των συνεταιρισμών.

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των σχολικών φυλάκων ή των εργαζομένων στους συνεταιρισμούς, αλλά το γεγονός ότι, το ελληνικό Δημόσιο δεν μπόρεσε να τους απασχολήσει τους φύλακες σε άλλες θέσεις ( λόγω χαμηλής μοριοδότησης ) είναι ομολογία πλήρους αποτυχίας.

Και επειδή λεφτά έχουμε το ελληνικό κράτος αποφάσισε να τους συνταξιοδοτήσει όπως έκανε με τόσους και τόσους δημοσίους υπαλλήλους.

Όσο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, η ιστορία είναι παλιά και αμαρτωλή, όπως οι φούσκες στα χρηματιστήρια. Απο τα διπλοζυγίσματα, έως το “όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά”, ορισμένοι συνδικαλιστές αγρότες των συνεταιρισμών ήταν αντάξιοι των πολιτικών που ψήφιζαν. Σ' αυτό το χαοτικό “δημόσιο” όπου ο καθείς θέλει μια δική του τροπολογία ( μπορείτε να τοποθετήσετε όποια κατηγορία πολιτών θέλετε ) γιατί να μην δοκιμάσουν και κάποια στελέχη του Δημοσίου ( σύμβουλοι ) να στείλουν τον φόρο του ΕΝΦΙΑ στους υπόλοιπους ;

Ένα είναι σίγουρο. Ότι με συντάξεις στα 50 χρόνια, οι μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στο απόγειο τους. Όπως θα είναι και οι επενδύσεις.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα