Οι Κινέζοι τουρίστες εξακολουθούν να πλημμυρίζουν την υφήλιο

Οι Κινέζοι τουρίστες θυμίζουν αρκετά τους Ιάπωνες, οι οποίοι είχαν ξεχυθεί για να επισκεφθούν όλον τον κόσμο στα μέσα της δεκαετίας του '80.

Όμως σε αντίθεση με τους Ιάπωνες που περιόρισαν τα ταξίδια τους στη δεκαετία του '90 όταν η οικονομία της χώρας περιόρισε τον ρυθμό ανάπτυξής της, οι Κινέζοι δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να σταματήσουν τα ταξίδια.

Σύμφωνα με τη Natixis, η αύξηση της μεσαίας τάξης στη χώρα αυξάνει και τον αριθμό των τουριστών.

Η αύξηση του πλούτου των νοικοκυριών στρέφει τις δαπάνες τους σε «αγαθά και υπηρεσίες

υψηλότερου επιπέδου, με τον τουρισμό να είναι ένα εξ αυτών», εκτιμά η Alicia Garcia Herrero, αναλύτρια της Natixis και προσθέτει ότι «σημαντική βοήθεια προς αυτήν την κατεύθυνση προσφέρει και η ενίσχυση του νομίσματος».

Σχεδόν το 50% του πληθυσμού της Κίνας (υπολογίζεται στα 1,38 δισ.) καταγράφεται ως «φτωχοί» με ετήσιο εισόδημα από 0 έως 3.00 δολάρια και οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν σε αγροτικές περιοχές. Η κυβέρνηση επιθυμεί να μεταφέρει περί των 81 εκατ. κατοίκων σε αστικές περιοχές έως το 2020.

Όπως ακριβώς ο κινεζικός τουρισμός έτσι και ο ιαπωνικός ενισχύθηκε μόλις αυξήθηκε το εισόδημα της μεσαίας τάξης και το γεν ακολούθησε ανοδική πορεία, μετά τη συμφωνία Plaza Accord το 1985. Τότε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ έγινε φθηνότερο και ήταν αυτό που επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν οι περισσότεροι Ιάπωνες, ενώ η Γαλλία ήταν ο αγαπημένος τους ευρωπαϊκός προορισμός.

Σε αντίθεση με τους Ιάπωνες οι Κινέζοι προτιμούν να ταξιδεύουν σε πιο κοντινούς προορισμούς, όπως το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ. Όμως και αυτό φαίνεται να αλλάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα