Οι επενδυτές γυρίζουν την πλάτη στα hedge funds

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά hedge funds χάνουν πελάτες.

Ο Richard Perry, ο οποίος δημιούργησε το δικό του hedge fund πριν από 28 χρόνια, είδε τα κεφάλαια -τα οποία είχαν τοποθετηθεί στο Perry Capital – να μειώνονται στα τέσσερα δισ. δολάρια από 10 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2015. Η μείωση κατά 60% των υπό διαχείριση κεφαλαίων

οφείλεται στην πτώση 18% που έχει σημειώσει το εν λόγω hedge fund από τα τέλη του 2013 έως και τα τέλη του φετινού Ιουλίου.

Ο Perry δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα. Τα hedge funds του John Paulson εμφανίζουν απώλειες από το 2011, ενώ από την αρχή του τρέχοντος έτους αποδυναμώνονται κατά 15%. Επίσης τα funds του Dan Och, «βλέπουν» τους πελάτες να αποχωρούν, με το Och-Ziff Capital Management Group να διαχειρίζεται, πλέον, 39,2 δισ. δολάρια από 44,6 δισ. που διαχειρίζονταν στις αρχές του 2016.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εκροές από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τους επενδυτές να έχουν «τραβήξει» 23,3 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τη Hedge Fund Research Inc.

Αν και οι αποχωρήσεις αντιστοιχούν μόλις στο 1%, με δεδομένο ότι ο εν συγκεκριμένος επενδυτικός τομέας έχει αξία 2,9 τρισ. δολαρίων, δεν παύουν να είναι σημαντικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα