Οι επενδυτές δεν συμμορφώνονται με τις απειλές των ΗΠΑ για κυρώσεις στη Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα απειλείται από τις ΗΠΑ με κυρώσεις, και μάλιστα δια χειλέων του αντιπροέδρου τους Μάικ Πενς, ωστόσο οι επενδυτές δεν φαίνεται να συγκινούνται. Αν και οι τιμές των ομολόγων αρχικά υποχώρησαν την Τετάρτη λόγω των ρεπορτάζ που ανέφεραν πως νέες κυρώσεις μπορεί να απαγορεύσουν το trading νέου χρέους από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και από την κρατική πετρελαϊκή Petróleos de Venezuela (PDVSA), αρκετά από τα ομόλογα ανέκαμψαν την Πέμπτη.

Παρά την πιθανότητα η Βενεζουέλα

να αποκλειστεί από τις αμερικανικές αγορές χρέους, οι επενδυτές εξηγούν πως αυτή ήταν μία προοπτική που είχαν ήδη υπολογίσει όταν αγόρασαν το χρέος. Οι περισσότεροι από τους ομολογιούχους είναι επενδυτές με γνώση και προτίμηση σε «προβληματικό χρέος» και hedge funds, ποντάροντας στο ότι η Ρωσία και η Κίναθα συνεχίσουν να προσφέρουν εγγυήσεις.

Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να ωθήσουν κάποιες τράπεζες να αποσυρθούν ολοκληρωτικά από το trading του βενεζουελάνικου χρέους, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν κινδύνους για τη φήμη τους, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι βοηθούν την κυβέρνηση Μαδούρο. Ωστόσο κάποιοι επενδυτές επισημαίνουν πως, χωρίς περιορισμούς στο trading του ήδη υφιστάμενου χρέους αξίας σχεδόν 100 δισ. δολαρίων, θα μπορούσαν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω dark pools ή μεσαζόντων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα