Οι business της TUI στην Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη

Το μεγάλο φαβορί στο άνοιγμα της θερινής σεζόν του 2017 για τους Γερμανούς τουρίστες, είναι η Ελλάδα.

Αυτό διαπιστώνει ο γερμανικός κολοσσός της ΤUI, που βλέπει μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις πακέτων για τα ελληνικά ξενοδοχεία στο άνοιγμα της σεζόν του 2017, σε ποσοστό 41% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα πρώτα μηνύματα για το φετινό καλοκαίρι μετέφερε ο επικεφαλής της TUI

Deutschland κ. Sebastian Ebel χθες από τη Γερμανία επισημαίνοντας ότι οι Γερμανοί φέτος κλείνουν πολύ νωρίτερα τις διακοπές τους, με τους μεγάλους κερδισμένους να είναι ''κλασσικοί'' προορισμοί στη Μεσόγειο και την Ελλάδα να οδηγεί... το χορό. Ζήτηση παρατηρείται και για την Ισπανία, από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των Γερμανών, ενώ από τους πιο μακρινούς προορισμούς περισσότερους ''πόντους'' κερδίζει το Μεξικό.

Για τη θερινή περίοδο του 2017, η ΤUI προσφέρει περισσότερες επιλογές για την Ελλάδα, έχοντας αυξήσει τα διαθέσιμα πακέτα της για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε Κρήτη, Ρόδο και την Κω, σε ποσοστό περί το 40%. Επιπλέον, υπάρχουν νέες αεροπορικές συνδέσεις για την Κώ από το Ανόβερο, τη Νυρεμβέργη, την Στουτγάρδη και τη Βασιλείας, καθώς επίσης και από το Βερολίνο για την Κρήτη και τη Ρόδο.

Κανάρια νησιά αλλά και η ισπανική ενδοχώρα, Ιταλία και Κροατία επίσης παρουσιάζουν διψήφια αύξηση στις κρατήσεις. Σημειωτέον ότι πέρυσι η υπέρμετρη ζήτηση για Ισπανία, η οποία ήταν η πλέον κερδισμένη τουριστική αγορά στη Μεσόγειο εν μέσω ανασφάλειας και τρομοκρατικών επιθέσεων, δεν ήταν δυνατόν να καλυφθεί εξ' ού και οι περισσότερες επιλογές που προσφέρει πλέον ο γνωστός tour operators σε άλλους μεσογειακούς προορισμούς.

Σημειωτέον ότι για το 2016, ο όμιλος της ΤUI, ο οποίος διακινεί το μεγαλύτερο αριθμό Γερμανών τουριστών στη χώρα μας είχε αύξηση κοντά στο 10% ως προς τον αριθμό των επισκεπτών που διακίνησε στην Ελλάδα. Οι δηλώσεις του κ. Εbel από τη Γερμανία έρχονται μία μέρα μετά τις δηλώσεις της γενικής διεύθυντριας της TUI Austria, Λίζα Βέντινγκ ότι η Ελλάδα παραμένει και φέτος ο πιο σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς τουρίστες.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στο δεκάμηνο του 2016, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 11,2% και διαμορφώθηκε στα 3 εκατ. ταξιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα