Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία «ρίχνουν» τη Wall Street

Η επιστροφή των ανησυχιών ότι η παγκόσμια οικονομία δεν θα κατορθώσει να επιτύχει έναν υγιή ρυθμό ανάπτυξης ήταν αρκετή για να οδηγήσει, εκ νέου, σε σημαντικές απώλειες τις αμερικανικές μετοχές.

Παράλληλα τόσο τα στοιχεία για το PMI μεταποίησης και υπηρεσιών στην Ευρώπη, όσο και η πτώση για τον μαύρο χρυσό αλλά και τα περισσότερα βασικά μέταλλα βαραίνει αρνητικά στις επενδυτικές διαθέσεις.

«Είμαστε στάσιμοι», δηλώνει, στο Bloomberg,

ο Michael Block, κορυφαίος αναλυτής της Rhino Trading Partners.

Σε ελεύθερη πτώση, με απώλειες της τάξης του 17% κινείται η μετοχή της Allergan, μετά από απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που ουσιαστικά διαγράφει πλήρως ορισμένες ευνοϊκούς φορολογικούς όρους που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται και οι μετοχές τραπεζών με αποτέλεσμα ο S&P 500 να υποχωρεί 0,69% στις 2.051 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και για τον Dow Jones, ο οποίος κινείται με απώλειες 0,32% στις 17.680 μονάδες, ενώ κατά 0,64% χαμηλότερα κινείται ο Nasdaq στις 4.860 μονάδες.

Πτωτική πορεία για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να διαμορφώνεται στο 0,72% και του 10ετούς στο 1,72%.

Άνοδος που ξεπερνά το 9% για τον δείκτη «φόβου» CBOE Vix, ο οποίος διαπραγματεύεται κοντά στο 15,4, ενώ στο ένα προς έντεκα διαμορφώνεται το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.

Keywords
Τυχαία Θέματα