Οι αμερικανικές χρηματιστηριακές επιλέγουν το Άμστερνταμ και όχι το Λονδίνο

Δύο αμερικανικές χρηματιστηριακές επιλέγουν το Άμστερνταμ και όχι το Λονδίνο, ως τόπο εγκατάστασης του πρώτου τους ευρωπαϊκού γραφείου, αναδεικνύοντας έτσι την ολλανδική πρωτεύουσα ω χρηματοοικονομικό κόμβο για την περίοδο μετά το Brexit.

H Radix Trading και η Hard Eight Trading, και οι δυο με έδρα το Σικάγο, έχουν επιλέξει ως βάση για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τους το Αμστερνταμ. Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Νέας Υόρκης, Tradeweb

LLC, ότι αποφάσισε να επιλέξει την ολλανδική πρωτεύουσα ως βάση της για την Ευρώπη.

Το status του Λονδίνου ως οικονομικού κέντρου της Ευρώπης, έχει υποβαθμιστεί μετά την ψηφοφορία του Brexit, επειδή οι εταιρείες φοβούνται ότι η έξοδος από την ΕΕ ενδέχεται να βλάψει την ικανότητά τους να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα σε οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη. Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ σπεύδουν επίσης να συμμορφωθούν με την αναθεώρηση του δημοσιονομικού κανονισμού που είναι γνωστή ως MiFID II, η οποία απαιτεί επιχειρήσεις να έχουν φυσική παρουσία σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Η MiFID ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.

«Εξετάσαμε διάφορες πιθανές τοποθεσίες για το γραφείο μας στην Ευρώπη και επιλέξαμε το Άμστερνταμ λόγω του ότι συνδυάζει έμπειρους ρυθμιστές, υψηλής ποιότητας στελέχη και καλές υποδομές», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της Radix Trading.

Keywords
Τυχαία Θέματα