Οι αγρότες συνεδριάζουν στη Νίκαια για το μέλλον των κινητοποιήσεων


Κρίσιμο για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων είναι -τουλάχιστον για το νομό Λάρισας- το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς τόσο οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας όσο και από εκείνο των Τεμπών, με γενικές συνελεύσεις, αποφασίζουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι εκπρόσωποι των δύο μπλόκων θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου

των Τεμπών στις 7 μ.μ..

Την απόφαση να κλείσουν το τελωνείο του Προμαχώνα έλαβε η γενική συνέλευση των συμμετεχόντων στο μπλόκο που βρίσκεται στο σημείο για περισσότερες από 35 ημέρες. Όπως τόνισε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Στέργιος Λιτός «το τελωνείο επί ελληνικού εδάφους έκλεισε στις 2:30 το μεσημέρι για τα φορτηγά και τις νταλίκες» και πρόσθεσε «αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν φεύγουμε από το μπλόκο, παραμένουμε στη θέση μας».

Στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ' αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες, ενώ η κυκλοφορία των ΙΧ και των λεωφορείων διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15:00-17:00 και από τις 22:30 έως τις 10:00 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι.

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι σε Δυτική Μακεδονία και Αμύνταιο και το βράδυ θα γίνουν και εκεί οι γενικές συνελεύσεις.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα