Οι άγνωστες προτάσεις για την τύχη της Apivita

Οι περισσότεροι στάθηκαν στο προφανές. Στο deal με την ισπανική (καταλανική για την ακρίβεια) εταιρεία Puig. Λίγοι όμως γνωρίζουν πως εδώ και περίπου τρία με τέσσερα χρόνια, ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά είχαν συνεχείς προτάσεις για να πουλήσουν το δημιούργημα μιας ζωής. Την ελληνική πολυεθνική εταιρεία τους, που έμαθε τους καταναλωτές της χώρας μας αλλά και τους άλλους τι εστί προϊόν

από τη μέλισσα με οικολογική ευαισθησία.

Πολλοί μιλούσαν τις τελευταίες ημέρες για την L'Oreal συνδυάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με τον «φίλο του» Νίκο Κουτσιανά. Μπορεί όντως ο δημιουργός της Apivita να έχει καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό ανήκοντας στη γενιά του '70 παρέα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όμως ένας άνθρωπος της δικής του λογικής δεν θα έβαζε ποτέ σε τέτοια θέση έναν πολιτικό ηγέτη. Κι όσο κι αν οι Γάλλοι της L'Oreal και να ήθελαν δύσκολα θα μπορούσαν να εξαγοράσουν μια εταιρεία με φιλοσοφία οικογενειακή και οικολογική.

Λίγο πιο πριν, η αμερικανική Johnson & Johnson είχε κινηθεί αναζητώντας επαφή και θέλοντας να δει αν μπορεί να εισέλθει μετοχικά σε ένα σήμα με σημαντικό awareness και διεθνή προβολή. Η Apivita εξάλλου έχει παρουσία σε 14 χώρες και στην απαιτητική ιαπωνική αγορά. Ούτε όμως κι αυτό το φλερτ προχώρησε.

Ήταν περίπου 2013 όταν μια μεγάλη σιγκαπουριανή επιχειρηματική δύναμη επίσης βολιδοσκόπησε την εταιρεία. Ο λόγος για τον οποίο όμως το ζεύγος Κουτσιανά δεν πουλούσε ήταν ένας και μοναδικός. Κανένας δεν εξασφάλιζε την συνέχιση της παραγωγής στη χώρα μας, ουδείς δεσμευόταν για τις τύχες του προσωπικού και φυσικά και φυσικά υπήρχε μεγάλη απόσταση σε ένα πάντοτε κρίσιμο ζήτημα για τους Κουτσιανάδες: αυτό των αξιών της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα