Οδηγία ναυσιπλοΐας για startupers

«Ολοκληρώστε το προϊόν σας, βγείτε στην αγορά, μην ξεκινάτε με σκοπό την χρηματοδότηση και μην τρέχετε σε κάθε διαγωνισμό!». Συμφωνώ και επαυξάνω με την οδηγία ναυσιπλοΐας για startupers του φίλου Πάνου Παραβατού, ιδρυτή της πολυβραβευμένης Yammas που έχει πάρει για τα καλά το δρόμο της μέσα από επιχειρηματικές και άλλες εμπορικές συνεργασίες.

Η εταιρεία που αναπτύσσει και προωθεί τις υπηρεσίες μιας πλατφόρμας που επιτρέπει στους ενδιαφερομένους

το ψηφιακό εξ αποστάσεως κέρασμα είναι πλέον πιο σίγουρη για τον εαυτό της αλλά και τις δυνάμεις της και ο πρώην τραπεζικός Πάνος πολύ πιο χαλαρός για να «γράφει» και να αναρτά στο facebook οδηγίες.

Η περί ου ο λόγος τελευταία του ανάρτηση έχει ως εξής: «Για όσους φίλους ετοιμάζονται ή τρέχουν μια start-up θα σας δώσω την καλύτερη συμβουλή που έχω ακούσει μέχρι σήμερα: Ολοκληρώστε το προϊόν σας, βγείτε στην αγορά, μην ξεκινάτε με σκοπό την χρηματοδότηση και μην τρέχετε σε κάθε διαγωνισμό!

Όλοι μας έχουμε ωραίες ιδέες στο τέλος της ημέρας όμως αυτό που θα έχει αξία είναι το προϊόν. Αν αποτύχει θα ξέρετε τους λόγους και στην επόμενη ιδέα θα ξέρετε το πως να μην αποτύχετε!

Η χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο έρχεται συνήθως από το πορτοφόλι σας ή από μερικούς φίλους. Όλα αυτά που διαβάζετε για τεράστια ποσά είναι μία ιδέα στις 1.000 και είναι ιδέες που έχουν ολοκληρωθεί, έχουν βγει στην αγορά, έχουν πελάτες, έχουν δοκιμαστεί και έχουν έσοδα.

Επιλέξτε ένα διαγωνισμό για να δοκιμάσετε την ιδέα σας και ίσως κερδίσετε ένα μικρό χρηματικό έπαθλο που θα είναι βοήθημα για τους επόμενους δύσκολους μήνες. Tολμήστε και δοκιμάστε τις αντοχές σας αλλά βάλτε και deadline της επιμονής σας, ορισμένες φορές ο εγωισμός μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. Όσο για την έμπνευση μου θα μάθετε νέα σύντομα (εντός την εβδομάδας) και θα είναι ευχάριστα!».

Keywords
Τυχαία Θέματα