Όχι άλλα κλάματα για τη Διαύγεια

Οι παλαιότεροι εκ των συντακτών θυμούνται ακόμη τα πρωτοσέλιδα των φιλικών (ονόματα δεν λέμε...) εφημερίδων της νέας εξουσίας τους πρώτους μήνες της Αλλαγής. Τότε για όλα έφταιγαν – ακόμη και για το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου - οι γενικοί διευθυντές των υπουργείων και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που ανήκαν στο «κατεστημένο της δεξιάς».

Το τι έγινε πάνω κάτω είναι γνωστό και στους

νεώτερους. Οι γενικοί διευθυντές ξηλώθηκαν και οι σύμβουλοι των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων κατ΄ευθείαν από την Χαριλάου Τρικούπη βρήκαν έδαφος για να λύνουν και να δένουν. Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού υπουργοί του Ανδρέα Παπανδρέου αντιστάθηκαν στην κυρίαρχη τάση των συμπεριφορών.

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη περίοδο της Αλλαγής δεν είναι λίγοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΚαμμένου που εισηγούνται με πολύ περίεργη – στα όρια της παρεξήγησης –επιμονή διορθώσεις μέχρι τελείας καταργήσεως της παπανδρεϊκής Διαύγειας. Ονόματα προς το παρόν δεν θα γράψω αλλά θα για να έχει σασπένς η όλη υπόθεση θα επισημάνω απλώς ότι όλοι οι επισπεύδοντες με τον ένα ή άλλο τρόπο προέρχονται από το «όλο ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα