ΟΑΕΕ: Εκτός 100 δόσεων ασφαλισμένοι λόγω αιφνίδιας αύξησης του επιτοκίου

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων βρέθηκαν αρκετοί ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, εξαιτίας της αύξησης του επιτοκίου αποπληρωμής στο 5,05% χωρίς μάλιστα προηγούμενη ενημέρωση.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στον Διοικητή του ΟΑΕΕ, κ. Δ. Τσακίρη, με την οποία ζητάει να δοθεί παράταση για τη ρύθμιση των οφειλών στο ταμείο.

Η επιστολή αναφέρει:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΕ,

αναφορικά με τους ασφαλισμένους που τηρούν τη ρύθμιση του Ν.4321/2015, προβλέπονταν ότι η δόση 31/03/2016 θα καταβληθεί προσαυξημένη, σύμφωνα με το νέο επιτόκιο αποπληρωμής (5,05%) Ν.4336/2015 και για το νέο ποσό της δόσης, θα τους αποστέλλονταν ατομικό ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Εν τούτοις, σύμφωνα με καταγγελίες μελών του Συλλόγου μας, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν λάβει σχετικό ατομικό μήνυμα και τα προβλεπόμενα χρήματα της δόσης που κατέθεσαν στη συνεργαζόμενη Τράπεζα δεν απορροφήθηκαν. Ως εκ τούτου, θεωρούμε δίκαιο να δοθεί μια εύλογη παράταση, ώστε οι ασφαλισμένοι αφού ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα, να μπορέσουν να επανενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση καταβάλλοντας το σχετικό ποσό της δόσης που τους αναλογεί, χωρίς να χάσουν κανένα από τα προνόμιά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα