Ο βασικός στόχος των επιθέσεων

Τις λαϊκές παροιμίες για τις "πεθερές" και τα "σαμάρια" θέλω να πιστεύω πως τις γνωρίζετε. Οι συγκεκριμένες - και ως περιεχόμενο και ως νόημα- κολλάνε γάντι στην υπόθεση των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων γύρω από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι συντονισμένες επιθέσεις των υπουργών μπορεί να έχουν ως αποδεκτή τον πρόεδρο του Ταμείου, τον Στέργιο Πιτσιόρλα -με πολλά κόκκινα μεροκάματα στην Κουμουνδούρου- αλλά ο βασικός στόχος είναι άλλος και έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Για όλους όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι το περιεχόμενο των επιδίκων διακυβευμάτων υποστηρίζουν ότι οι υπουργοί

-δίχως να το πολύ λένε- έχουν βάλει στη πρώτη γραμμή της προσωπικής ατζέντας τους την αποδυνάμωση του Γιάννη Δραγασάκη που ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει τη κυρία ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις μέσα από την λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Το ζήτημα πάντως δεν είναι καθόλου γραφειοκρατικό - ποιος και γιατί εφαρμόζει με αυτόν η άλλο τρόπο τις συλλογικές αποφάσεις - αλλά αρκούντως πολιτικό. Ο λόγος είναι απλός: Η επιβίωση του Πιτσιόρλα και η συνέχιση της παρουσίας και της ευθύνης στο κρίσιμο πόστο και του νέου υπέρ Ταμείου που θα ενσωματώσει τα υπάρχοντα σχήματα κλπ αφαιρεί εξουσίες και πελατεία από τους υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα