Ο Τραμπ πιέζει τον Άμπε, να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό made in USA

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe να αγοράσει στρατιωτικό εξοπλισμό των Η.Π.Α. για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στην Αμερική, αφού προηγουμένως είχε πει στους επιχειρηματίες ότι η Ιαπωνία είχε αθέμιτο πλεονέκτημα στο εμπόριο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Abe στο Τόκιο τη Δευτέρα, ο Trump χαιρέτησε την συμμαχία ΗΠΑ-

Ιαπωνίας, την ώρα που ζήτησε μείωση του εμπορικού χάσματος μεταξύ των χωρών. Ο Trump απαρίθμησε πολλές δυνατότητες εμπορικών συναλλαγών, όπως συστήματα πυραυλικής άμυνας, πυραύλους και αεριωθούμενα αεροσκάφη F-35.

"Ένα από τα πράγματα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικα είναι ότι ο πρωθυπουργός Abe πρόκειται να αγοράσει τεράστιες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού", δήλωσε ο Trump. "Είναι για εμάς πολλή δουλειά, αλλά και μεγάλη ασφάλεια για την Ιαπωνία".

Ο Trump βρίσκεται στην πρώτη στάση της επίσκεψης σε πέντε χώρες της Ασίας, όπου σχεδιάζει να προωθήσει το μήνυμα του δίκαιου εμπορίου και της ελευθερίας στην περιοχή που υποστηρίζεται από ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ. Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Ιαπωνία είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά από εκείνο με την Κίνα, που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από αμερικανικές εισαγωγές αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών ειδών.

Παρά τις επικρίσεις του Trump σχετικά με το εμπόριο και τον στρατιωτικό εξοπλισμό, δεν ανακοινώθηκαν νέες μεγάλες συμφωνίες ή πολιτικές στη στάση του στην Ιαπωνία. Ο Abe απέρριψε τις ερωτήσεις σχετικά με τους εμπορικούς δεσμούς και επικέντρωσε την προσοχή του στην αφοσίωση του Trump στην αμυντική συμμαχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα