Ο Τραμπ δεν τρομάζει τη Wall Street

Με σχεδόν απόλυτη ψυχραιμία αντιδρούν οι επενδυτές στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ -αν και η Wall Street έμοιαζε μέχρι χθες να έχει προεξοφλήσει νίκη της Χ. Κλίντον -, με τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να εμφανίζουν οριακές διακυμάνσεις.

Κέρδη 0,9% για τον Dow Jones στις 18.497 μονάδες, αν και τα futures «έδειχνα» ότι ο δείκτης των blue chips θα ξεκινούσε τη συνεδρίαση με πτώση άνω των 300 μονάδων. Στο 0,66% η άνοδος για τον S&P 500 στις 2.153 μονάδες, ενώ 0,55% υψηλότερα κινείται

ο Nasdaq στις 5.221 μονάδες.

«Η αγορά έχει κάνει μία πρόβα, όταν υπήρξε το Brexit, ως εκ τούτου γνωρίζει. Όπως συνέβη και με το Brexit, οι επενδυτές κατανοούν πλήρως ότι αυτό που συνέβη, τελείωσε. Πρόκειται για μία σαφή επανατοποθέτηση χαρτοφυλακίων», εκτιμά ο Scott Clemons, επικεφαλής επενδύσεων στην Brown Brothers Harriman.

Όντως η νίκη του Τραμπ σόκαρε τους πάντες ή σχεδόν τους πάντες, καθώς θεωρούνταν βέβαιο -και βάσει δημοσκοπήσεων- ότι νικήτρια των προεδρικών εκλογών θα ήταν η Χίλαρι Κλίντον. Ταυτόχρονα το Ρεπουμπλικανικό κόμμα... σάρωσε τα πάντα, διατηρώντας τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και της Γερουσίας.

Ράλι για τον χρυσό, αλλά και για ορισμένα κρατικά ομόλογα, αν και αρχίζουν να χάνουν μέρος των κερδών τους. Στο 1,97% έφθασε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Έντονες διακυμάνσεις και στις αγορές συναλλάγματος, οι οποίες, επίσης, σταθεροποιούνται, καθώς οι επενδυτές φαίνεται, πλέον, να πιστεύουν ότι η νίκη Τραμπ δεν θα φέρει και την καταστροφή, τουλάχιστον για τις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα