Ο πρώην της ΕΕΤΤ και το e-book του απολογισμού

Οι... πρώην είναι αλήθεια πως δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιους είδους συμπεριφορές και... χειρονομίες. Ειδικά, όταν πρόκειται για πρώην επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών. Κάποιος σπάει τον κανόνα και η κίνηση του έχει την σημασία και την αξία της. Ο καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης πρώην Προέδρου της ΕΕΤΤ(Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) την περίοδο της διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή έγραψε ένα βιβλίο – εν είδει απολογισμού πεπραγμένων για την θητεία του. Το βιβλίο έχει τον τίτλο «H τετραετία που έφερε την Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα

(2005-2009)» και βρίσκεται σε ελεύθερη διάθεση στο διαδίκτυο. Όσοι ενδιαφερόμενοι...

Ανεξαρτήτως συμφωνιών ή διαφωνιών με το έργο και τα πεπραγμένα της Επιτροπής επι Αλεξανδρίδη εκείνο που μετράει περισσότερο είναι η εκ των υστέρων συνολική τοποθέτηση ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου δημόσιας αρχής που επιτρέπει ή και προκαλεί τον κριτικό απολογισμό όλων ημών.

Ο ίδιος επισημαίνει: «Μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές προόδους στη χώρα μας στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα ήταν η εντυπωσιακή ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας (Broadband) και του ευρυζωνικού Διαδικτύου (του «γρήγορου» Ίντερνετ) που επετεύχθη στην τετραετία 2005-2009.Έχει σήμερα περάσει μια δεκαετία από τον Αύγουστο του 2005 που άρχισε η τετραετής μου θητεία στην Προεδρία της ΕΕΤΤ και αποφάσισα ότι ήταν πλέον καιρός να μαζέψω όλα μου τα έγγραφα και τις σημειώσεις και να παρουσιάσω στο κοινό τα σημαντικά γεγονότα εκείνης της τετραετίας που άνοιξε την αγορά των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Η.Ε.) και έφερε στην Ελλάδα την Ευρυζωνικότητα. Επιπλέον, θεώρησα ότι ήταν ανάγκη να αναδείξω τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή «ΕΕΤΤ» (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) στην ουσιαστική απελευθέρωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, στη θεμελίωση ενός υγιούς ανταγωνισμού και στην εξάπλωση της Ευρυζωνικότητας, επιβάλλοντας με αποφασιστικότητα τη «συνεγκατάσταση» των εναλλακτικών παρόχων στα Αστικά Κέντρα (Α/Κ) του ΟΤΕ και την «απελευθέρωση τού Τοπικού του Βρόχου». (Ο «Τοπικός βρόχος» είναι το καλώδιο που συνδέει τον χώρο του συνδρομητή με το Α/Κ του ΟΤΕ, η δε «απελευθέρωσή» του είναι η δυνατότητα χρήσης αυτού του καλωδίου και από άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να μπορέσουν να προσφέρουν στον συνδρομητή ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω δικών τους συνδέσεων και να του παρέχουν νέες πρωτοπόρες υπηρεσίες, διαφοροποιούμενοι από την εμπορική πολιτική του ΟΤΕ). Τέλος, ήθελα να αποδείξω ότι, όταν μια Ανεξάρτητη Αρχή (ή, γενικότερα, μια Υπηρεσία του Κράτους) κάνει καλά τη δουλειά της - με σωστές αρμοδιότητες και δίχως εξωτερικές παρεμβάσεις «διαφόρων» - μπορεί πράγματι να φέρει απτά θετικά αποτελέσματα στη χώρα. Αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος είναι το παρόν η-βιβλίο (ηλεκτρονικό βιβλίο) που ελπίζω να μας βοηθήσει να ταξιδεύσουμε μαζί πίσω στον χρόνο και να ξαναζήσουμε την συναρπαστική ατμόσφαιρα εκείνης της εποικοδομητικής τετραετίας, τις προσπάθειες που έγιναν απ' όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες και φορείς, τις επιτυχίες μας και αποτυχίες, καθώς και τις ευχάριστες στιγμές αλλά και τις απογοητεύσεις της».

Links
https://sites.google.com/site/nikitasalexandridis/home

https://www.smashwords.com/books/view/614737

Keywords
Τυχαία Θέματα