Ο Πούτιν κατέβασε τους Spetsnaz στην Συρία

Το μυστικό της επιτυχίας του συριακού στρατού στο πεδίο της μάχης σε βάρος των Τζιχαντιστών έχει όνομα και λέγεται "Spetsnaz".

Πρόκειται για την επίλεκτη ομάδα των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, η συμβολή των οποίων στο πόλεμο κατά των τζιχαντιστών είναι καταλυτική. Μάλιστα σύμφωνα με ρωσικά μέσα οι Spetsnaz προετοίμασαν το έδαφος στον συριακό στρατό για την κατάληψη της Παλμύρας.

Ιδιαίτερη μνεία είχαν κάνει τα ρωσικά αλλά και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον αξιωματικό των Spetsnaz που σκοτώθηκε όταν περικυκλώθηκε από άνδρες του ISΙS ενώ

κατεύθυνε για μέρες τα αεροσκάφη των Ρώσων στις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα.

Όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, πριν πεθάνει ο Ρώσος κομάντο κατάφερε να σκοτώσει δεκάδες τζιχαντιστές.

Οι Spetsnaz έχουν γίνει γνωστοί για τις καταδρομικές τους πίσω από τις γραμμές του εχθρού σε Αφγανιστάν και Καύκασο, τις δεκαετίες του ''80 και του '90 αντίστοιχα, όμως δεν είχαν πατήσει το πόδι τους στην Συρία, τουλάχιστον μέχρι να γίνει αυτό γνωστό πρόσφατα.

Η Ρωσία προσπαθεί να αποφύγει την λαϊκή κατακραυγή σε περίπτωση απωλειών ζωών Ρώσων στρατιωτών στην Συρία, έτσι κάθε αποστολή γίνεται υπό το καθεστώς της πλήρους μυστικότητας.

Επίσημα οι Spetsnaz πάτησαν το πόδι τους στην Συρία τον Οκτώβριο του 2015, όμως ανεπίσημα η παρουσία τους εκεί ξεκίνησε, σύμφωνα με ρωσικά μέσα, έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι Spetsnaz ανέλαβαν την προστασία των Σύριων αξιωματούχων της κυβέρνησης στην Δαμασκό.

Έντονη παρουσία είχαν οι Spetsnaz σε Τσετσενία και Ουκρανία. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η δήλωση ανδρών των ουκρανικών ακροδεξιών οργανώσεων προς του ομοϊδεάτες τους πως σε γενικές γραμμές ο ρωσικός στρατός είναι ανεκπαίδευτος, όμως αν βρεθεί κανείς αντιμέτωπος με άνδρες των Spetsnaz «πρέπει να φύγει» αφού χαρακτηρίζονται ως «δολοφόνοι».

Η δύναμη των 1.300 Spetsnaz χωρίζεται σε ομάδες των 8-10 ατόμων, μεταξύ των οποίων και οι λεγόμενοι super-snipers οι οποίοι σκοπό έχουν να σκοτώνουν τους snipers του εχθρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα