Ο γυάλινος κόσμος του «ατσαλάκωτου»

Μόνο σε πανηγυρισμούς δεν προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου, ύστερα απο την ανακοίνωση των αυξημένων φορολογικών εσόδων τον Οκτώβριο, καλώντας όλους όσοι κινδυνολογούν να βρούν άλλη αιτία καταστροφής.

Οι Έλληνες, ως τζαναμπέτηδες που είναι, δεν αντιδρούν, αλλά δεν πλήρωσαν μεταθέτοντας το πρόβλημα στις τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες.

Μια κυβέρνηση ή καλύτερα ένα οικονομικό επιτελείο που δεν καταλαβαίνει ότι, αυτός ο φόρος του ΕΝΦΙΑ έχει διαλύσει

την κοινωνία. Για να εξασφαλίσει 2,7 δισ. ευρώ ή το 0,006% του δημόσιου χρέους, έχει διαλυθεί η κοινωνία, οι τιμές των ακινήτων, και φυσικά τα βιβλία των τραπεζών.

Ακόμη κι αν οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ πραγματοποιήθηκαν κατά 20-30% με πιστωτικές κάρτες το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται στις τράπεζες, που παραδόθηκαν πέρυσι απο την κυβέρνηση στους ξένους επενδυτές.

Και το πρόβλημα λειτουργεί σαν αλυσίδα. Οι συνταξιούχοι αγωνιούν κάθε μήνα για τις συντάξεις, ο ιδιωτικός τομέας αγκομαχά για να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, οι μισθοί μειώνονται ή καθυστερούν, και τελικά δεν πραγματοποιούνται οι πληρωμές δανείων και καρτών. Τα "κόκκινα δάνεια" αυξάνονται και οι τράπεζες στο τέλος θα αναγκαστούν να βρουν νεά κεφάλαια. Την ίδια περίοδο, οι τράπεζες περιμένουν ξένα μέλη για τα διοικητικά συμβούλια- τα οποία θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 μήνες για να αντιληφθούν την ελληνική πραγματικότητα. Τούτο σημαίνει καθυστερήσεις στις αποφάσεις με αποτέλεσμα ο SSM να ζητήσει ενδεχομένως άμεσες πωλήσεις δανείων. Κι αν δάνεια αντιμετωπιστούν με το ένα ή τον άλλο τρόπο τι θα συμβεί με τους πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν και μάλιστα όχι απο τις τράπεζες, αλλά απο τον Δήμο Αθηναίων; Στην Ηρώδου Αττικού σταμάτησαν τους συνταξιούχους με χημικά. Άμεσα το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού – που θέλει να μείνει "ατσαλάκωτος" όταν έχει προκαλέσει ζημιά 40 δισ. και πλέον στην ελληνική οικονομία. Τα χημικά ήταν αριστερά, όπως αριστερή είναι και το επικίνδυνο παιχνίδι με την δικαιοσύνη, αριστερή είναι η πολιτική για τα ΜΜΕ.

Για όσο διάστημα τα υπόγεια του Μαξίμου ψάχνουν μόνο τις ραδιουργίες για να απαντήσουν στην αντιπολίτευση, τόσο ο "ατσαλάκωτος" θα συναντά μόνο τους δικαστές, τους βουλευτές, αλλά πότε τον κόσμο. Θα ζει στον δικό του "γυάλινο κόσμο". Πάντοτε ο γυάλινος κόσμος, γκρεμίζεται όπως και οι αυταπάτες όλων όσοι ζουν σε τέτοια μέρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα