Ο διάδοχος του ΤΑΙΠΕΔ, τα ακίνητα των υπουργείων και το Κουαρτέτο!!!

Μπορεί οι υπουργοί της κυβέρνησης – Θ. Δρίτσας, Χρ. Σπίρτζης-να συνεχίζουν απτόητοι να ρίχνουν τα επικοινωνιακά τους βέλη προς την μεριά του ΤΑΙΠΕΔ αλλά για μια ακόμη φορά έχουν γνώση οι φύλακες. Ποιοι είναι οι φύλακες; Κοινό μυστικό. Οι «ξένοι», οι εκπρόσωποι των Θεσμών, το Κουαρτέτο...

Αλλά, ως προς τι η γνώση και οι φύλακες; Για να δοθεί η απάντηση ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο και κύριο δεδομένο είναι γνωστό και προαποφασισμένο και δεν αλλάζει με τίποτα. Οι

ιδιωτικοποιήσεις που έχουν κλειδώσει δεν είναι 9 αλλά 22 – «εμείς τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε» που έλεγαν και σε μια παλιά ταινία οι πρωταγωνίστριες. Άρα, καλό είναι να αρχίζουν να προετοιμάζονται οι κυβερνητικοί παράγοντες με τα μπαϊράκια διαμαρτυρίας!

Οι «φύλακες» όμως έχουν αρχίσει στο πλαίσιο της διαδοχής του ΤΑΙΠΕΔ και των άλλων φορέων από το holding υπερταμείο να ξεκαθαρίζουν όλες τις όποιες γκρίζες περιοχές... Για παράδειγμα, κανείς από την πλευρά των Θεσμών δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί να υπάρχουν μικροί ΤΑΙΠΕΔ εκτός ελέγχου. Π.χ ο λεγόμενος ΤΑΙΠΕΔ Ενόπλων Δυνάμεων ή «Καμμένος Fund» όπως μεταξύ αστείου και σοβαρού χαρακτηρίζεται η προσπάθεια του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας να δημιουργήσει επενδυτικό βραχίονα δικού του ελέγχου ως προς την ακίνητη περιουσία που τυπικά και μόνο βρίσκεται στην αρμοδιότητα του.

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας να περάσουν κάτω από το νέο υπερταμείο η ακίνητη περιουσία όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων – συμπεριλαμβανομένου και εκείνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, το Κουαρτέτο επιμένει να δει και να εγκρίνει την συγκεκριμένη διάταξη πριν καν πάει προς ψήφιση στη Βουλή και επισημαίνει προς όλες τις κατευθύνσεις πως σε αντίθετη περίπτωση είναι αποφασισμένο να μπλοκάρει την όλη διαδικασία. Η συνέχεια επί της οθόνης!

Keywords
Τυχαία Θέματα