Ο Χαρδούβελης, το πουλμανάκι και η τρόικα….

Στο Παρίσι τις προηγούμενες 2 ημέρες που βρέθηκε το κυβερνητικό επιτελείο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι περισσότερες μετακινήσεις έγιναν με πουλμανακι.
Υπουργοί (Χαρδουβελης, Δενδιας, Μητσοτάκης, Σταικουρας, Μαυραγανης κλπ) και σύμβουλοι (Παπασταυρου –Λαζαριδης) διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία θεωρούνται καλά άλλα σε τίποτα δεν θύμιζαν το πολυτελές George V εκεί που έγινε το πάρτι του γάμου του «πολύ» Άκη Τσοχατζοπουλου.

Θα μου πείτε μπορούσαν να κάνουν αλλιώς; Η απάντηση είναι πως όχι.

Το μέγα ζήτημα είναι εάν βγήκε κάτι καλό από το Παρίσι. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες

αναφέρουν ότι «η συνάντηση στο Παρίσι προκαταρκτική.
«Θέλουμε να επιταχύνουμε και ο διάλογος είναι ο τρόπος, μαθαίνεις τι σκέφτεται η άλλη πλευρά και η άλλη πλευρά να μαθαίνει τι σκέφτεσαι εσύ» αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Η αξιολόγηση δεν θα ξεκινήσει από μηδενική βάση καθώς όπως επισημαίνεται, από τις 542 εκκρεμείς μνημονιακές δράσεις η τρόικα αποδέχεται ότι έχει ολοκληρωθεί το 50%. «Όταν έλθουν στην Αθήνα επιδιώκουμε να έχουμε πάει σε υψηλότερο ποσοστό».
Όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις, τις φοροαπαλλαγές, τις δόσεις και τα ληξιπρόθεσμα το θέμα ετέθη αλλά τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Αναφέρουν ωστόσο ότι η τρόικα κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Άρα επί της ουσίας τι έκαναν υπουργοί και σύμβουλοι του πρωθυπουργού στο Παρίσι. Απλά ήθελαν να αποφύγουν και το κατάφεραν (όπως φαίνεται) την παρουσία των τροϊκανών στην Αθήνα τα σουρτα –φέρτα των δεκάδων συμβούλων του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ αλλά και το να επαναληφθούν τα τραγελαφικά λάθη του παρελθόντος.
Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου όταν (επιτέλους) θα έλθουν οι τροϊκανοί στην Ελλάδα. Χωρίς τον Τόμσεν αυτή τη φορά…

Blogger Γιώργος Δημητρομανωλάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα