Ο Elon Musk παρουσίασε την πρώτη υπόγεια σήραγγα στο Λ.Α

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk πραγματοποίησε μια σύντομη δημόσια εμφάνιση αργά την Τρίτη για να αποκαλύψει την πρώτη σήραγγα που ολοκληρώθηκε από την υπόγεια επιχείρηση διέλευσης που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ως ένα φιλόδοξο «φάρμακο» για την υπερβολική κίνηση του Λος Άντζελες.

Ωστόσο, οι ελεύθερες βόλτες δεν ήταν μέρος του μεγάλου ανοίγματος.

Σε μια παρουσίαση 30 λεπτών που μεταδόθηκε ζωντανά, ο Musk έφερε στο προσκήνιο το πρόσφατα ολοκληρωμένο τμήμα της σήραγγας

1,83 χλμ, ως μια καινοτομία σε χαμηλού κόστους και τεχνολογίας ταχείας εκσκαφής που πρώτη έφερε η εταιρία του «Boring».

Η Musk είχε προβάλλει τη σήραγγα ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός υπόγειου δικτύου υψηλής ταχύτητας, ικανού να μεταφέρει οχήματα και πεζούς κάτω από τους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αμερικής, με ταχύτητα μέχρι και 150 μίλια ανά ώρα. Αλλά ένα τέτοιο ολοκληρωμένο σύστημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Η νέα σήραγγα ανασκάφηκε κατά μήκος ενός μονοπατιού που δεν περνάει μέσα από το Λος Άντζελες αλλά κάτω από το μικρό παρακείμενο δήμο Hawthorne, όπου και η εταιρεία Boring και η εταιρεία πυραύλων SpaceX του Musk εδρεύουν αμφότερες.

Ο Musk, γνωστός ως επικεφαλής της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Inc, ξεκίνησε την είσοδό του στη δημόσια μεταφορά, αφού διαμαρτυρήθηκε στο το Twitter τον Δεκέμβριο του 2016 ότι η κυκλοφορία του Λος Άντζελες «τον τρέλαινε», υποσχόμενος τότε «να κατασκευάσει μια βαρετή μηχανή και απλά να αρχίσει να σκάβει».

Τον Μάιο, η εταιρεία παρουσίασε μια προεπισκόπηση της σήραγγας κάτων από το Hawthorne. Την Τρίτη, ο Musk δήλωσε ότι η συνολική τιμή για το τελικό πρότζεκ ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των ανασκαφών, της εσωτερικής υποδομής, του φωτισμού, του εξαερισμού, των συστημάτων ασφαλείας, των επικοινωνιών και της διαδρομής.

Συγκριτικά, είπε, το σκάψιμο μιας σήραγγας ενός μιλίου με «παραδοσιακές» μεθόδους μηχανικής κοστίζει έως και $1 δισ. και διαρκεί τρεις με έξι μήνες για να ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος δε αντιστάθηκε σε μια αναφορά στην αγαπημένη του σύγκριση με ένα σαλιγκάρι, ένα πλάσμα που ο ίδιος λέει ότι κινείται 14 φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα μιας τυπικής μηχανής σήραγγας. «Αναμφισβήτητα, θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι από ένα σαλιγκάρι», αστειεύτηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα