Ο Julian Moore και o ΣΥΡΙΖΑ


Ο Julian Moore είναι παλιός γνώριμος της Ελλάδας. Το Tiger Fund εξάλλου δεν σόρταρε την Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ,όπως έχουν ξεκινήσει να κάνουν τώρα hedge funds. Σόρταρε

ομόλογα την εποχή της δραχμής και έπαιξε με επιτυχία την υποτίμηση της δραχμής την περίοδο 1997-1998,όταν τελικά κλείδωσε η ισοτιμία της με το ευρώ για να αρχίσει η πορεία προς την σύγκλιση με το απίστευτο ράλι των ελληνικών τίτλων.

Τότε και τώρα για την αγορά υπάρχει ένα κοινό σημείο προς την τελική εξομάλυνση. Τότε ήταν η συναλλαγματική προσαρμογή. Τώρα είναι η πολιτική. Και αυτό γιατί η προσδοκία ότι ενδέχεται αργά ή γρήγορα να πάμε σε μια εκλογική αναμέτρηση, μεγαλώνει.

Αν αυτό το αποτιμήσουμε απλά δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε με βεβαιότητα,ότι το σημερινό πρόγραμμα συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ανατραπεί. Αυτό δεν θα αρέσει στις αγορές ότι και να πούμε. Αυτό είναι το μήνυμα από το Λονδίνο, αν και κάποιοι επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι.

Τύποι όμως σαν τον Julian Moore που ήδη βλέπουν φούσκα στην παγκόσμια αγορά ομολόγων δεν θα περιμένουν για πολύ. Και αν η μπάλα χαθεί ,αυτό θα αλλάξει πολύ γρήγορα σε σχέση με το ενδιαφέρον που έδειχναν οι επενδυτές προχθές στο Λονδίνο, προτιμώντας τα ελληνικά ομόλογα από τις μετοχές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη γιατί δεν είναι πια κόμμα αντίδρασης αλλά κόμμα που εμφανίζεται ως εν δυνάμει κυβέρνηση. Δεν υποστηρίζουμε ότι το μνημόνιο έχει την τελική λύση,όμως οι προτάσεις θα πρέπει να διαπνέονται από έναν στοιχειώδη ρεαλισμό. Δόξα τω Θεώ η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολύ καλούς οικονομολόγους που καταλαβαίνουν πολύ καλά.

Το τι θα γίνει μένει να το δούμε. Ομως οι αγορές δεν χαρίζουν κάστανα,βγάζουν μάτια και αφήνουν τις κοινωνίες τραυματισμένες. Ας δούμε λοιπόν ποιος έχει τα κότσια και ο Θεός βοηθός.

Blogger Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα