Ντομπρόβσκις: Αναμένουμε συγκεκριμένες και ουσιαστικές αλλαγές από την Ιταλία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλωσόρισε τη Δευτέρα μια αλλαγή τόνου από την Ιταλία στη διαμάχη της με το μπλοκ για τον εξαιρετικά επεκτατικό προϋπολογισμό της για το 2019, αλλά ζήτησε συγκεκριμένες και ουσιαστικές αλλαγές πριν σταματήσει την πειθαρχική δράση.

"Σήμερα βρισκόμαστε σε εντατικές συζητήσεις με τις ιταλικές αρχές ... έτσι τώρα θα έλεγα ότι η μπάλα είναι στην πλευρά της Ιταλίας, αν παρουσιάσει ουσιαστικές προσαρμογές στο σχέδιο του 2019", δήλωσε

ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup,

"Είναι θετικό ότι ο τόνος της συζήτησης έχει αλλάξει, αλλά είναι επίσης απαραίτητο να υπάρξει μια ουσιαστική προσαρμογή στον προϋπολογισμό του 2019", πρόσθεσε ο ίδιος.

Σεντένο: Είναι εφικτό να βρεθεί κοινός τόπος

Από την πλευρά του, ο Μάριο Σεντένο έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και εξέφρασε την ελπίδα του να βρεθεί ένας συμβιβασμός στο φλέγον ζήτημα του ιταλικού προϋπολογισμού.

O επικεφαλής του άτυπου συμβουλίου των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε ότι το ιταλικό ζήτημα θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι είναι εφικτό να βρεθεί κοινός τόπος.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «είναι σημαντικό για όλες τις χώρες της Ε.Ε. να σέβονται τους δημοσιονομικούς κανόνες της κοινότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα