Ντάισελμπλουμ: Να βάλουμε στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Για την ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής έκανε λόγο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε συνέδριο του think tank Bruegel.

«Η αύξηση της φορολογικής εισπραξιμότητας θα συνδράμει τις προσπάθειες για την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής ισότητας» είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι η άμβλυνση των ανισοτήτων θα αποτελέσει μία ισχυρή απάντηση στον λαϊκισμό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας το πρόστιμο - μαμούθ που επέβαλε η Κομισιόν στην Apple,

ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι «κάθε εταιρεία θα πρέπει να συμβάλλει με ένα "δίκαιο" μερίδιο» στην αντιμετώπιση του διογκούμενου προβλήματος της φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι οι απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ στις χώρες – μέλη της Ε.Ε. ανήλθαν το 2014 σε 4,92 δισ. ευρώ και το 2013 σε 6,34 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, στη συνέχεια, κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις να μεταρρυθμίσουν το φορολογικό σύστημα και να περιορίσουν τα «εμπόδια» στην αγορά εργασίας.

«Θα πρέπει να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενισχυθεί η πρόσβαση των εργαζομένων σ' αυτήν» διευκρίνισε, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκπαιδευτική κατάρτιση του εργατικού δυναμικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα