Νότια Κορέα: Προσπάθησαν να εξαγοράσουν ψήφους με... Βιάγκρα!


Με Βιάγκρα και άλλα φάρμακα που ανορθώνουν το... ηθικό , πολιτικοί της Νοτίου Κορέας προσπάθησαν να εξαγοράσουν την ψήφο ανδρών. Για να εξασφαλίσουν την υποστήριξή τους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, πολιτικοί χάρισαν σε ηλικιωμένους άνδρες φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία. Όπως αναφέρει το Yahoo επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο,υπήρξαν μαζικές καταγγελίες για εξαγορά ψήφων με τις αρχές της χώρας να επισημαίνουν ότι

έχει ήδη διαταχθεί έρευνα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Οι καταγγελίες αφορούν μία συγκεκριμένη περιοχή της Νοτίου Κορέας , σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Κι όλα αυτές λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία. Οι Νοτιοκορεάτες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας και, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, το κόμμα της προέδρου, Παρκ Γκέουν Χε, χάνει την αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο αν και προηγείται ελαφρά έναντι τις αντιπολίτευσης.

" Η εξαγορά ψήφων φέρεται να έγινε στην περιοχή Suwon, 30 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σεούλ", όπως υποστηρίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

" Δεν έχουμε ακόμη επαληθεύσει τους ισχυρισμούς, ωστόσο, εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, θα μιλάμε για παράβαση του εκλογικού νόμου", δήλωσε ο εισαγγελέας της Suwon στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Νότιο Κορέα, η παράβαση αυτή επισύρει ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια ή πρόστιμο, ύψους 8.750 δολαρίων. Ο πολιτικός που θα αποδειχθεί ένοχος τίθεται αυτομάτως εκτός εκλογικής διαδικασίας ενώ οι ψηφοφόροι που θα βρεθούν ένοχοι, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο , ύψους έως και 50 φορές την αξία των μετρητών ή του φαρμάκου που έλαβαν οι ψηφοφόροι ως αντάλλαγμα για την υποστήριξη του υποψηφίου.


Στη Νότιο Κορέα, τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα