Νίκος Χάτζος: O άνθρωπος πίσω από τη... δραστήρια Μarriott στην Ελλάδα

Της Στεφανίας Σούκη

Ποια είναι αυτή την στιγμή από τις πλέον δραστήριες ξενοδοχειακές αλυσίδες στην ελληνική αγορά;

Ο όμιλος της Μarriott και ο επικεφαλής της για Ελλάδα και Κύπρο κ. Νίκος Χάτζος... αλωνίζει τους τελευταίους μήνες την Ελλάδα, από την Αθήνα

έως τη Θεσσαλονίκη και από την Πάτρα μέχρι την Κρήτη, αναζητώντας νέα ξενοδοχεία προκειμένου να τα εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του γνωστού ξενοδοχειακού κολοσσού, ο οποίος, λόγω του διεθνούς deal με την Starwood το περασμένο έτος, εμφανίζεται πλέον σημαντικά ενισχυμένος ως προς την παρουσία του στη χώρα μας. Oι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι πιο ''ώριμη'' είναι η τοποθέτησή του ομίλου στην Πάτρα και τον Πειραιά, μέσω του πιο νέου και σύγχρονου brand του ομίλου, των Moxy, ενώ επαφές γίνονται επίσης για τη Χαλκιδική αλλά και για μεγάλο resort στην Κρήτη. Σημειωτέον ότι στο νησί ήδη ο όμιλος συνεργάζεται μέσω του brand ''The Autograph Collection'' με τη Ledra Hotels and Villas της οικογένειας του καρδιοχειρουργού Π. Σπανού, με δύο μονάδες, το Domes of Elounda στην Ελούντα Λασιθίου και το επίσης 5άστερο Domes Noruz, αυτή τη φορά στα Χανιά. Υπενθυμίζεται εδώ ότι μέσω ...Κρήτης ήρθε και η επάνοδος της Marriott στην Ελλάδα το 2015, μετά την αποχώρησή της στο τέλος του 2013 και τη λύση της συνεργασίας της με τον όμιλο Παρασκευαϊδη από το 5άστερο της λεωφόρου Συγγρού.

Το δυναμικό comeback του ομίλου στην ελληνική αγορά έχει αναλάβει ο Νίκος Χάτζος, στέλεχος με μακρά εμπειρία στο εξωτερικό στο κομμάτι του ξενοδοχειακού κλάδου, o οποίος... πρόλαβε κι έφυγε νωρίς, προ κρίσης, έχοντας ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια εκτός Ελλάδας. Με σπουδές σε Ελλάδα, Καναδά και ΗΠΑ, στο ξενοδοχειακό management, τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά, τις επενδύσεις και τις τοποθετήσεις στο real estate, η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και την γνωστή εταιρεία στο κομμάτι της φιλοξενίας HVS International. Στη χώρα μας επέστρεψε για την περίοδο 2003- 2005, οπότε βρέθηκε στο τμήμα «Φιλοξενίας και Αναψυχής» της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Lambert Smith Hampton, για να φύγει εκ νέου το 2005 αυτή τη φορά για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Νουμπάι αναλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου (Εξαγορές και Ανάπτυξη) για λογαριασμό της Kingdom Hotel Investments για δύο χρόνια, ενώ από το 2007 έως το 2009 βρέθηκε στην Abraaj Capital επίσης στο Ντουμπάι με θέση ευθύνης στο κομμάτι του real estate και των ξενοδοχείων. Ντόχα, Κουβέιτ, Αθήνα μεσολάβησαν την περίοδο από το 2009 έως το 2013, έτος κατά το οποίο ο κ. Χάτζος ανέλαβε τη θέση του διευθυντή επιχειρηματικής ανάλυσης για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Marriott International στο Ντουμπάι, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα, ενώ από το 2015 ο ίδιος ''τρέχει'' την ανάπτυξη της Marriott για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σημειωτέον ότι εδώ και λίγους μήνες, μετά και την προσθήκη των ξενοδοχείων τoυ ομίλου της Starwood, η παρουσία της Marriott στην ελληνική αγορά αντιστοιχεί τώρα σε 20 αστικά και παραθεριστικά ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ με το εμπορικό σήμα Luxury Collection, καθιστώντας την Ελλάδα τη χώρα με τη μεγαλύτερη συλλογή από Luxury Collection Hotels and Resorts στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα