Νικ. Τσάκος: Ναυπηγικό πρόγραμμα για 9 ακόμη δεξαμενόπλοια

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ναυπηγικό πρόγραμμα της εισηγμένης την αμερικανική χρηματαγορά Tsakos Εnergy Navigation η οποί έχει επικεφαλής τον Νίκο Τσάκο.

Στα μέσα της εβδομάδας η εταιρεία παρέλαβε το 6ο από τα 9 συνολικά δεξαμενόπλοια τύπου aframax που ναυπηγούν για λογαριασμό της τα Daewoo Mangalia Heavy

Industries. Πρόκειται για το «Sola TS» το οποίο είναι ήδη ναυλωμένο στην νορβηγική Statoil.

Η ΤΕΝ έχει υπογράψει μεγάλη συμφωνία με την νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil. Έγινε η πρώτη μη σκανδιναβική εταιρεία που συνεργάζεται με την Statoil στην οποία ναύλωσε εννέα δεξαμενόπλοια για να μεταφέρουν το πετρέλαιο της. Μάλιστα η σύμβαση είχε φθάσει μέχρι τη βουλή της Νορβηγίας αφού κατατέθηκε ερώτηση γιατί μία μη σκανδιναβική εταιρεία συνεργάζεται με την νορβηγική.

Η ΤΕΝ θα δραστηριοποιηθεί μέσω της νορβηγικής εταιρείας στη βόρειο Ευρώπη.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα του Ομίλου ξεκίνησε το 1997. Τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς παρελήφθη το δεξαμενόπλοιο «Toula Z». Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια το ναυπηγικό πρόγραμμα του ομίλου ξεπέρασε τα 100 πλοία.

Η ΤΕΝ διαθέτει στόλο από 65 διπλού τοιχώματος πλοία εκ των οποίων 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο LNG. H χωρητικότητα του στόλου ανέρχεται στα 7,2 εκατομμύρια dwt.

Keywords
Τυχαία Θέματα