Νέο sell off στην Κίνα – Κοντά στο -3% έκλεισε η Σανγκάη


Με ισχυρές απώλειες κυρίως σε Κίνα, αλλά και Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ άνοιξε η εβδομάδα, ανανεώνοντας τις ανησυχίες για τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της Κίνας, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η δημοσιοποίηση πλήθους μακροοικονομικών μεγεθών που επηρεάζουν την πορεία των μετοχών.

Παρά τις προσπάθειες του Κινέζου πρωθυπουργού και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας

της χώρας να καθησυχάσουν του επενδυτές γύρω από τα θεμελιώδη και την δυναμική της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, οι επενδυτές δείχνουν να μην πείθονται.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Mizuho Bank, Vishnu Varathan, η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου παραμένει «εξαιρετικά ασθενής», καθώς μετακινούνται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις. «Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών έπεσαν κάτω από 1,8% και τα απότομα κέρδη στο ιαπωνικό γεν και τον χρυσό αποδεικνύουν αυτή την τάση», έγραψε σε σημείωμά του.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite «μάζεψε» μέρος των απωλειών και από -4,2% που έφτασε νωρίτερα, έκλεισε με απώλειες 79,38 μονάδων ή στο -2,87% στις 2.687,82 μονάδες. Ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά για μηνιαίες απώλειες 2,4%, μετά από συνολικές ζημιές ύψους 23% τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, ο Shenzhen composite έχασε 5,36% στις 1.643,35.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei παρέδωσε τα κέρδη που σημείωνε αρχικά κλείνοντας με απώλειες 161,65 μονάδων η 1% στις 16.026,76 μονάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,39%.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο Kospi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά 0,1%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωσε απώλειες 1,52%. Ο S&P/ASX200 της Αυστραλίας κινήθηκε σταθεροποιητικά στις 4.880,90 μονάδες. O βαρύνουσας σημασίας χρηματοοικονομικός κλάδος έχασε τα πρωινά κέρδη και έκλεισε με απώλειες 0,35%, ενώ οι μετοχές του κλάδου χρυσού υποχώρησε κατά 1,73%.

Keywords
Τυχαία Θέματα