Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones - Στήριξη από τράπεζες και ενέργεια

Με... άγριες διαθέσεις ξεκίνησαν το γ' τρίμηνο οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό, χάρη στην πολύ καλή πορεία των τραπεζικών μετοχών.

Ο δείκτης των blue Chips ενισχύθηκε 129,64 μονάδες ή 0,61% φθάνοντας στο επίπεδο των 21.479 μονάδων, με τη μετοχή της Goldman Sachs (2,4%) να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του Dow Jones.

Στο 0,23% τα κέρδη για τον S&P 500 στις 2.429 μονάδες, με τους κλάδους

τραπεζών και ενέργειας να οδηγούν την ανοδική πορεία, ενώ αντίθετα 0,49% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.110 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές των Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citgroup, με το ETF SPDR S&P Bank να ενισχύεται 3,8%, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχαν τα stress tests της Fed.

«Ένας νέος ηγέτης αναδεικνύεται στις αγορές», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Σε θετική πορεία και οι ενεργειακοί τίτλοι με το Energy Select Sector SPDR ETF να κινείται 1,9% υψηλότερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές μετοχές είχαν ένα ιδιαίτερα ισχυρό α' εξάμηνο, χάρη κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Wall Street λειτούργησε σε καθεστώς ημιαργίας, ενώ αύριο θα παραμείνει κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Θετικές οι ειδήσεις και από το οικονομικό επίπεδο, με τον δείκτη μεταποίησης ISM να ενισχύεται στο 57,8 για τον Ιούνιο από 54,9 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Ήπια ανοδική πορεία για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος ενισχύθηκε 0,36% στις 11,22 μονάδες.

Στο τρία προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με τον συνολικό όγκο συναλλαγών να φθάνει στα 3,794 δισ. μετοχές.

Σε θετική πορεία κινήθηκε ο μαύρος χρυσός, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 1,63% στα 46,79 δολάρια και το Brent να εμφανίζει κέρδη 1,39% στα 49,45 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα