Νέες περικοπές θέσεων εργασίας στην Ευρώπη για τη Nomura

Το 2019 προβλέπεται να είναι ακόμη ένα δύσκολο έτος για τους υπαλλήλους της Nomura στην Ευρώπη το οποίο πιθανότατα θα χαρακτηριστεί από νέες περικοπές θέσεων, καθώς ο ιαπωνικός χρηματοοικονομικός όμιλος απομακρύνεται από την ήπειρο, στρεφόμενος περισσότερο σε πιο επικερδή χρηματοοικονομικά κέντρα στην Ασία και τις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος, Κότζι Ναγκάι, τόνισε πρέπει τα «τεράστια

κόστη» να τεθούν υπό έλεγχο, ενώ πρόσθεσε πως θα είναι αναγκαία η μείωση του προσωπικού, αλλά και η εξεύρεση νέων πηγών εσόδων.

Η Nomura δίνει μάχη για την παραγωγή κερδών στην Ευρώπη από το 2008, όταν και αγόρασε τδραστηριότητες της Lehman Brothers. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι τα γραφεία της στο Λονδίνο θα πάψουν να έχουν ρόλο παγκόσμιας έδρας. Αυτό σύμφωνα με τον Ναγκάι σημαίνει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων εκεί (3.000 σήμερα) ενδεχομένως να είναι υπερβολικά μεγάλος.

Η ιαπωνική επενδυτική έχει ήδη περικόψει περισσότερες από 1.000 θέσεις στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους εμφάνισε προ φόρων ζημίες ύψους 16,8 δισ. γιεν. Τα έσοδα χονδρικής υποχώρησαν 29% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς έκαναν βουτιά οι συναλλαγές σταθερού εισοδήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα