Νέα υψηλά έτους στο ΧΑ - Οι προϋποθέσεις για συνέχεια της ανόδου

Φτάνοντας μια ανάσα από το πλέον κρίσιμο Eurogroup των τελευταίων μηνών, το ελληνικό χρηματιστήριο θεωρεί τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς δεδομένη, έχοντας προεξοφλήσει το σενάριο αυτό εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, κλείνοντας στα υψηλά έτους στις 639,48 μονάδες με αυξημένο τζίρο στα 141 εκ. ευρώ.

Διατηρώντας με μεγάλη άνεση τη βάση στήριξης των 610-615 μονάδων είναι επίσης ευδιάκριτο ότι οι σημαντικοί παίκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν θέλουν να πάρουν επιπρόσθετα ρίσκα τη δεδομένη χρονική στιγμή, ρισκάροντας ένα πιθανό στραβοπάτημα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου

ή την αναμενόμενη κόπωση που κάποια στιγμή θα επέλθει, μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα συνεχούς ανοδικής κίνησης, έστω και στην ταλαιπωρημένη ελληνική αγορά.

Το αισιόδοξο σενάριο της περαιτέρω ανόδου του γενικού δείκτη, κατόπιν κάποιων προϋποθέσεων, όπως μια διακριτή και σαφής ρύθμιση ή δέσμευση για ρύθμιση του ελληνικού χρέους, περνάει από μια άνοδο πρωτίστως των μετοχών των ελληνικών τραπεζών.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση όπως την δημοσιεύει το indeepanalysis.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα