Ναυπηγικό πρόγραμμα από την TMS Cardiff του Χρήστου Οικονόμου

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Συμβόλαιο για τη ναυπήγηση ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου αερίου – LNG χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων με option για άλλο ένα υπέγραψε η ελληνικών συμφερόντων TMS Cardiff Gas με τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries of Korea (HHI). Είναι η πρώτη σειρά παραγγελιών της

εταιρείας για X Carrier. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το 2020 και θα μπει σε χρονοναύλωση επτά ετών από την TOTAL Gas & Power Chartering, Limited που είναι από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες ενέργειας.

Η παραγγελία αυτή σηματοδοτεί την περαιτέρω επέκταση του στόλου της εταιρείας στα LNG με εξασφαλισμένη τη ναύλωση από την ημέρα παράδοσης του νεότευκτου πλοίου. Η εταιρεία έχει συνολικά δύο ακόμη options που διατηρούν την «όρεξή» της για νέα επέκταση του στόλου της το 2020 και το 2021.

Ο ιδρυτή της εταιρείας Χρήστος Οικονόμου επεσήμανε: «Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί εξασφαλίσαμε ένα νέο ναυλοσύμφωνο μακροχρόνιας διάρκειας με μία από τις ηγέτιδες εταιρείες παγκοσμίως στον κλάδο της ενέργειας. Η TOTAL είναι σημαντικός πελάτης για την TMS Cardiff Gas και ανυπομονούμε να την προμηθεύσουμε με ένα πρώτης τάξεως LNG αφού εκείνοι συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηρηριότητές της στο LNG».

Η TMS Cardiff Gas ιδρύθηκε το 2011. Διαθέτει και διαχειρίζεται στόλο ο οποίος αποτελείται συνολικά από 10 σύγχρονα υγραεριοφόρα εκ των οποίων έξι είναι LNG και τέσσερα VLGCs.

Keywords
Τυχαία Θέματα