Να σωθεί η πατρίδα ή εισαγωγή πετρελαίου από ... Μαδούρο

Τα διαβάσατε, θυμώσατε, αλλά μέρες που είναι δεν χρειάζεται να χαλάτε την ζαχαρένια σας. Τι κι αν έχουν οι Σταθάκης – Τσακαλώτος – Παπαδημούλης, τους καλύτερους αμοιβαίους διαχειριστές και μετοχές και λίρες Αγγλίας ; Όταν θα πατηθούν τα κουμπιά για τις πωλήσεις και η αγορά θα διορθώσει θα έχουν κι αυτοί απώλειες. Και μια διόρθωση θα έλθει.

Το ζήτημα, λοιπόν, εγχωρίως και διεθνώς είναι ένα – όχι όμως όπως το θέτει ο Σύριζα.
Και το ζήτημα είναι ότι, το 5% του πληθυσμού της γης κατέχει τον πλούτο. Οι τελευταίοι είναι συνήθως, γέροι, συντηρητικοί δεν ρισκάρουν και εμποδίζουν την ανάπτυξη.
Πέρα

απο το 5%, υπάρχουν και εταιρείες όπως η Apple, η οποία διαθέτει διέθετε διαθέσιμα 137 δισ. δολάρια.
Το ποσό είναι τρομακτικό διότι με 5-10 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να γυρίσουν ολόκληρες οικονομίες. Τι να τα κάνεις τα 137 δισ. ευρώ ως Apple αν πεθαίνουν οι κινέζοι για τα τηλέφωνα, οι ΄Ελληνες και Γερμανοί ( Amazon de) δεν πληρώνονται και οι υπόλοιποι λαοί πένονται με εισοδήματα 5-10 δολάρια την ημέρα ; Αυτα τα θέματα δεν θα θέτουν οι πολιτικοί, διότι υπάρχουν καίρια θέματα όπως η μαριχουάνα για τον ΓΑΠ ή η φάλαινα για εκείνον τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Για να έλθουμε στο θέμα μας οι μεγαλόσχημοι στην χώρα μας πρέπει να δεχθούν ένα φόρο 10%, 8% θέλετε 5% ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ. Και φυσικά ο φόρος θα μπει από ένα όριο εισοδήματος και πάνω και φυσικά σε επιχειρηματίες και εισοδηματίες.
Μόλις η χώρα θα ανακάμψει τότε αυτοί που φορολογήθηκαν θα πάρουν τα οφέλη τους. Μια ανάλογη συμφωνία είχε κάνει ο Σόλωνας Τριανταφυλλίδης της Τράπεζας Κύπρου, όταν έγινε η εισβολή της Κύπρου. Οι επιχειρηματίες έβαλαν τα χρήματα, η τράπεζα δεν έκλεισε κατά την εισβολή, εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και αργότερα οι επιχειρηματίες αμείφθηκαν.
Αν είναι ο καθένας να κάνει το δικό του, ας το πούμε από τώρα. Διότι - όμοι γένοιτο- ο Τσίπρας θα ετοιμαστεί για διαπραγματεύσεις με το Μαδούρο ( εκείνον με την φόρμα ) για εισαγωγή πετρελαίου απο την Βενεζουέλα. Και εμείς θα ψάχνουμε διαμερίσματα στον Βύρωνα περιμένοντας τα κρατικά βυτιοφόρα να φέρουν πετρέλαιο.

Blogger Δημήτρης Παφίλας
Keywords
Τυχαία Θέματα