Να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου ζητά η Εισαγγελέας

Η εισαγγελέας Εφετών, Μαρία Γκανέ, ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Ειδικότερα, η εισαγγελική λειτουργός, με την υπ' αριθμ. 796/2017 εισήγησή της προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη η Κατερίνα Σαββαΐδου, κατηγορούμενη για το κακουργηματικού

χαρακτήρα αδίκημα της απόπειρας απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Πάντως, τον τελικό λόγο έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί τελικά αν πράγματι η πρώην γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση της κυρίας Σαββαΐδου για επανέλεγχο προστίμων ύψους 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρεία GENNET (για έκδοση εικονικών τιμολογίων), παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται και σε υπόθεση τοκογλυφίας που εκκρεμεί στα δικαστήρια όπου μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος.

Αντίθετα, η εισαγγελική λειτουργός, με την ίδια πρόταση, εισηγείται την απαλλαγή του κύριου μετόχου της GENNET, Κωνσταντίνου Τσουκαλίδη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε ζητήσει την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία όμως αρνήθηκε να την υποβάλει.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία κόντρα ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές, μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε την αποπομπή της.

Ακόμη, η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο στις 22 Οκτωβρίου.

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κυρία Σαββαΐδου» είχε ανακοινώσει η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν», είχε πει η Όλγα Γεροβασίλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα