Μοσκοβισί: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη

Λιγότερο αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας στην ζώνη του ευρώ εμφανίσθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, υποστηρίζοντας πως η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης κατά το α' τρίμηνο του έτους ενδέχεται να ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Σημείωσε δε πως οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον έχουν επίσης, επιδεινωθεί.

«Δυστυχώς, η πρόβλεψη για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί. Γενικά, πλέον αναμένουμε ότι η αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι θετική αλλά χαμηλότερη από αυτό που περιμέναμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πίτερσον της Ουάσινγκτον.

Παράλληλα, εξήγησε ότι στην Ευρώπη «προκλήσεις σχετιζόμενες με την πολιτική διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και με θέματα ασφαλείας μπορεί επίσης να πυροδοτήσουν εξελίξεις που θα εξελιχθούν σε προσκόμματα για τις επενδύσεις και την ανάπτυξη". Σημείωσε όμως ότι όλα αυτά δεν σηματοδοτούν μια "θεμελιώδη και διαρκή αδυναμία" αλλά σημαίνουν ότι "πρέπει να αναλάβουμε ακόμη πιο αποφασιστική δράση για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη».

Τέλος ανέφερε ότι η Κομισιόν θα δώσει στη δημοσιότητα τις Εαρινές Οικονομικές Προβλέψεις της στις 3 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα