Μοσκοβισί: Απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακά και φοροδιαφυγή

Με τρεις συστάσεις και αρκετά ευχολόγια εμφανίστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την Δευτέρα, επισημαίνοντας πως θαυμάζει τις «θυσίες» τους ελληνικού λαού αλλά απαιτούνται επιπρόσθετες.

Ο Επίτροπος της Ε.Ε. για θέματα Οικονομίας είπε ότι απαιτούνται περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, στην καλλιέργεια φιλοεπενδυτικού κλίματος και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Η Ελλάδα

έχει την ικανότητα να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι απαιτούνται περαιτέρω «διαρθρωτικές αλλαγές για να επανέλθει μακροπρόθεσμα η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

«Είμαστε στην μετάβαση προς την δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο. Έχετε ήδη κάνει μεγάλη προσπάθεια.Έχετε κάνει μεγάλη προσπάθεια αλλά θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να γίνει λειτουργικό ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές επιδώσεις. Πρέπει να γίνουν θετικά βήματα στον εργασιακό κλάδο - ξέρω ότι είναι δύσκολα», υπογράμμισε.

Επισήμανε δε πως η Ελλάδα «οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» εφόσον επιθυμεί να αποκτήσει εύρυθμη οικονομία εξηγώντας πως «πρέπει να υπάρξουν συνεκτικά βήματα για την προσέλκυση επενδύσεων. Έχετε ανοικτή οικονομία με μοναδική γεωπολιτική θέση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε καλύτερο πλαίσιο για τους επενδυτές. Η προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων πρέπει να συνεχιστεί ακατάπαυστα».

Αναφορικά δε με την φοροδιαφυγή είπε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει και στον τομέα αυτό να κάνει την επανάσταση διαφάνειας».

«Σέβομαι και θαυμάζω τον ελληνικό λαό για τις θυσίες που έχει κάνει. Με εντυπωσιάζει η ανθεκτικότητα, η αξιοπρέπεια και η βούληση του λαού», είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει ότι εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τα συμφωνηθέντα τότε και οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να κινηθούν αναλόγως.

Αναφορικά δε με την παρουσία του ΔΝΤ είπε ότι «η παρουσία ΔΝΤ τώρα και στην συνέχεια θα είναι συντελεστής ορατότητας και αξιοπιστίας για την Ελλάδα».

«Τώρα είναι η εποχή των στρατηγικών επιλογών. Με την συνδρομή και τη πραγματογνωμοσύνη μας πρέπει να βρούμε λύσεις πραγματιστικές για να ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές και επιθυμώ να γίνει το συντομότερο δυνατό» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως απαιτείται πολιτική και κοινωνική σταθερότητα για να ξαναγίνει η χώρα αξιόπιστη», τόνισε.

«Είμαστε στην φάση που γίνεται κανονικός εταίρος η Ελλάδα γιατί εξασφαλίζουμε μακροπρόθεσμη σταθερότητα και ανασκουμπώνουμε τα μανίκια μας για να έχουμε περισσότερες επενδύσεις μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας», είπε τέλος ο Επίτροπος.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα