El-Erian: To Brexit θα μπορούσε να λύσει βασικά προβλήματα της ΕΕ

Μια έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι το αναγκαίο κακό που εξασφαλίζει το μέλλον του πολιτικού μπλοκ, ακόμη και αν φέρει το κόστος της βραχυπρόθεσμης μεταβλητότητας, επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο της Allianz, Mohamed El-Erian.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το "Brexit" θα μπορούσε να επιλύσει ορισμένα βασικά ζητήματα εντός της ΕΕ.

«Υπάρχουν δύο βασικές οπτικές για την ΕΕ: Υπάρχει η βρετανική άποψη ότι ο προορισμός

της πρέπει να είναι μία υπερ-ζώνη ελεύθερων συναλλαγών. Από την άλλη, η άποψη της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι, ότι πρέπει να είναι μία όλο και στενότερη ένωση. Αυτές είναι δύο πολύ διαφορετικές απόψεις, για το τι είναι περίπου η ΕΕ» επισήμανε ο El-Erian.

«Εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, δεν θα επιλύσουμε αυτές τις διαφορετικές απόψεις» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει, ότι θέλουμε να έχουμε εντάσεις ξανά και ξανά, επειδή επιδιώκουν δύο διαφορετικούς στόχους μέσα σε μία θεσμική συμφωνία, για να επαναλάβει ότι "έτσι, κατά ειρωνεία της τύχης, μακροπρόθεσμα μια έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί πραγματικά να λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα της ΕΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα